Slovenija
15 ogledov

Dars bo najverjetneje delal tudi ponoči

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Kolone zaradi obnovitvenih del pri Uncu so Dars vendarle prepričale, da še enkrat premislijo o možnosti nočnega dela.

Po tem ko je Družba za avtoceste (Dars) več tednov zatrjevala, da nočno delo na odseku avtoceste pri Uncu zaradi narave dela ni mogoče, so si premislili. Zaradi kilometrskih kolon, ki nastajajo zaradi gradbenih del na primorki, so tako na včerajšnji seji nadzornega sveta sprejeli odločitev, da bodo še enkrat preverili možnost nočnega dela.

"Nadzorni svet Darsa se je z upravo Darsa dogovoril, da bo Dars še enkrat preveril vse svoje ukrepe za čim večjo pretočnost prometa ob delih na avtocesti in poiskal nove načine za pospešitev nujnih obnovitvenih del, vključno z nočnim delom, kjer bo to zakonsko in tehnološko mogoče," so pojasnili na Darsu, ki bo tako skušal preprečiti prometne infarkte, ki so ob koncih tedna že stalnica na primorski avtocesti.

Dars zaradi obnove dela avtoceste med Uncem in Postojno postavlja zaporo, kjer promet poteka dvosmerno le po eni polovici avtoceste, hitrost pa je omejena. Gradbena dela naj bi potekala do konca oktobra, a bi jih delo tudi ponoči lahko občutno skrajšalo.

Komentarjev 2
  • Jagijagi1 09:55 03.oktober 2014.

    Nesposobno vodsto!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:36 02.oktober 2014.

    v Avstriji je delo ponoči že dolgoletna praksa...ne morš verjet da so clo na nočno delo pomislil celo v Sloveniji. vaauu...celo premikamo se mal proti sodobni evropi. ne morš verjet.