Avto
24 ogledov

Dars do konca aprila zapira AC, vendar ...

Predor Boštjan Tacol
Dars bo že ta teden pričel s popolnimi zaporami primorske avtoceste, pri čemer bo promet speljan na vzporedne ceste. Siloviti protesti ob lanskoletni obnovi pri Uncu očitno zalegli.

Kot so sporočili z Darsa, bodo v sredo, 4. marca, pričeli z vzpostavljanjem popolnih zapor prometa na odseku med Kozino in Črnim Kalom zaradi del v predoru Kastelec. V času popolnih zapor bo ves promet speljan na vzporedne ceste, predviden zaključek del pa je šele 22. aprila, vendar bodo med velikonočnimi prazniki začasno prekinili dela. 

Delali bodo le zvečer in ponoči

Kot so pojasnili na Darsu, bodo v času obnove odpravili napake, ki so bile ugotovljene v garancijski dobi, hkrati pa tudi nadgradili elektrostrojno opremo v  predoru.

Najprej bodo zaprli desno smerno vozišče (v smeri Kopra), vsa vozila pa bodo morala izstopiti na priključju Kozina, vračala pa se bodo na priključku Kastelec. 

Vrste zapor bodo sledeče: 
- predvidoma tri zaporedne konce tedna bo vzpostavljena popolna zapora smernega vozišča od petka 20:00 do ponedeljka 5:00;
- ob delavnih dneh, od ponedeljka zvečer do četrtka zjutraj, bodo vzpostavljene popolne nočne zapore med 20:00 in 5:00 zjutraj.

Dokončanju del na desni polovici AC v smeri Kopra bo neposredno zatem sledila preureditev zapore prometa v smer proti Ljubljani in izvedba enakih del ob enakih zaporah na levi polovici avtoceste. Začetek te zapore bo predvidoma v četrtek 26. marca 2015.

Komentarjev 2
  • KOJAK 18:36 02.marec 2015.

    Hrvaška ni Evropa, pejt po nemčiji avstriji, delajo nonstop ne samo ponoči. Za določena dela ne moreš samo za 8 ur zapret ceste.

  • Papaja Popi 16:00 02.marec 2015.

    Darsovci so res popolni bedaki. Večinoma se v Evropi dela ponoči , samo pri nas je to nemogoče, ker je pač ljudi treba za to malo več plačati in imajo manj dobička.