Slovenija
26 ogledov

Dars išče cenejše poslovne prostore

Slovenija 19.09.13, Matjaz Knez, predsednik uprave Dars, foto: Mediaspeed mediaspeed
Dars išče cenejše poslovne prostore v Ljubljani.

Dars je na svoji spletni strani objavili javni poziv vsem, ki bi jim bili pripravljeni oddati v najem ali prodati poslovne prostore. Preučili bodo možnosti najema, najem z odkupom ali enkratni nakup.  

Dodali so še, da so z odjavo dela prostorov na Dunajski in selitvijo zaposlenih v lastne prostore, na letni ravni prihranili 278.796 evrov. "Ob prihodu te uprave je družba Dars za najem prostorov plačevala 700.000 evrov letno, zdaj jih plačujemo 40.000 mesečno, trend zmanjševanja stroškov bomo nadaljevali tudi v prihodnje," so sporočili iz Darsa.
 
V lastno stavbo v Celje bodo premestiti predvsem tiste zaposlene, ki živijo bližje Celju. "Naj poudarimo, da bi družba Dars v primeru, da bi plačevala v preteklih letih namesto najemnine odkup lastnih prostorov, imela v svoji lasti pisarniške prostore za zaposlene in s tem bistveno povečala svoj osnovni kapital," so še dodali v Darsu. 

Da plačevanje najemni ni najbolj gospodarno, pa je v revizijskih poročili Dars že leta 1998 opomnilo računsko sodišče, ki je navedlo, da bi bilo veliko bolj smotrno, da bi večina zaposlenih - namesto v najetih prostorih v Ljubljani - delovala na sedežu podjetja v Celju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.