Slovenija
453 ogledov

Dars omogoča cenejše vinjete velikim družinam in invalidom

Menjava vinjete Gregor Prebil
Naprodaj so letošnje vinjete. Velike družine in invalidi upravičeni do pomoči pri nakupu vinjete.

Nove letne vinjete, tokrat rdeče barve, bodo veljale do 31. januarja 2016. Kot je znano, cene vinjet za 2015 ostajajo na ravni letošnjega leta; letna vinjeta za avtomobile (2A) vas bo stala 110 evrov, za kombinirana vozila (2B), katerih prednji del je višji od 1,3 metra pa 220 evrov.

Spreminjajo se le cene za cestninski razred 2B, vendar le v primeru nakupa mesečne ali tedenske vinjete, ki bodo naprodaj šele od 1. januarja 2015 dalje. Za mesečno vinjeto bo treba odšteti 20 evrov manj kot do sedaj, torej 60 evrov, za tedensko pa 10 evrov manj, torej 30 evrov.

Cenejše za velike družine in invalide

Na podlagi dogovora Ministrstva za infrastrukturo z družbo DARS d.d. in Rdečim križem Slovenije bodo velike družine in invalidi upravičeni do pomoči pri nakupu letne vinjete za vozila cestninskega razreda 2B (vozila do 3.500 kg največje dovoljene mase, katerih višina nad prvo osjo presega 1,30 m). Denar za pomoč pri nakupu vinjete bo z donacijo Rdečemu križu Slovenije zagotovila družba DARS d.d.

S prejeto finančno pomočjo so velike družine in invalidi, ki za svoje osebne potrebe nujno potrebujejo vozilo, ki se uvršča v cestninski razred 2B, izenačeni z drugimi uporabniki, ki za svoje potrebe uporabljajo »klasična« osebna vozila, za katera znaša cena letne vinjete 110 eurov.

Prošnjo za pomoč pri nakupu letne vinjete za vozila cestninskega razreda 2B v višini 110 eurov morajo upravičenci skupaj s kopijo računa o nakupu vinjete in kopijo prometnega dovoljenja poslati na Rdeči križ Slovenije, kjer bodo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo preverili njeno upravičenost, in takoj po potrditvi, upravičencu nakazali sredstva. Podrobnosti najdete na spletni strani Darsa.

Komentarjev 1