Avto
88 ogledov

David Cameron ženi kupil avto za 2.000 evrov

David Cameron Witney Used Car Centre
Britanski premier David Cameron je pred dnevi osebno šel k trgovcu za rabljena vozila ter za svojo ženo kupil avto za okoli 2.000 evrov.

Samantha Cameron, žena britanskega premiera, je potrebovala nov avto za prevoz po vsakdanjih opravkih. 

Zanimivo se je nakupa lotil kar njen mož David Cameron. Z njegovega urada so proti večeru poklicali lokalnega prodajalca rabljenih avto v Oxfordshiru in najavili, da prihaja premier kupiti avto. Prodajalec Ian Harris sprva ni verjel, da ga bo obiskal sam predsednik vlade in je bil prepričan, da se mu nekdo, verjetno kakšen prijatelj, po telefonu šali. Za vsak slučaj je vseeno počakal, je poročal BBC.

A se je Cameron, obdan z varnostniki res pripeljal. Drugi šok je bila izbira avta. "Gledal je avte kake pol ure. Dejal je, da potrebuje nekaj, kar izdelujejo v Veliki Britaniji. Pošalil sem se, da verjetno ne bo kupil rdečega avta." Rdeča je namreč vse prej kot barva konservativcev, ki jih vodi Cameron. 

Nato se je Cameron zagledal v malo nissan micro, letnik 2004, z bencinskim motorjem in s prevoženimi 150 tisoč kilometri. Predvsem mu je bila všeč mornarsko modra barva, se spominja Harris. Pa še poreklo je bilo pravo, micro izdelujejo v Nissanovi tovarni v Veliki Britaniji.

Državnik je zadovoljen z odločitvijo odšel in se vrnil po avto v soboto zjutraj, plačal s kartico in se odpeljal. "Bil je čisto prijazen in obnašal se je povsem vsakdanje," je bil nad visokim kupcem še presenečen Ian Harris. 

David Cameron je navajen, da ga vozijo naokoli v kakih 250 tisočakov vrednem blindiranem jaguarju XJ. Otoški mediji pa bodo sedaj gotovo pozorni, ali se bo prikupna 45-letna Samantha tudi resnično vozila v ponižni micri.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.