Šport > Košarka
82 ogledov

Fizdale vzrojil na tiskovni konferenci

david fizdale Profimedias
Trener Memphis Grizzlies David Fizdale si je po porazu proti San Antonio Spurs privoščil nekaj ostrih besed na račun sodnikov.

Memphis Grizzlies so izgubili drugo zaporedno tekmo v prvem krogu končnice severnoameriške lige NBA in v obračunu s San Antonio Spurs zaostajajo z 0-2 v zmagah. Gostujoči trener David Fizdale je na tiskovni konferenci povzdignil svoj glas ter delo sodnikov proglasil za nedopustno in neprofesionalno. ''Niso nam dali niti priložnosti,'' je dejal.

"Sodniki niso bili na nivoju. Slabo so opravili svoje delo," se je jezil trener. "Čeprav nisem človek številk, mi nekatere zadeve danes ne gredo v glavo. Razložite mi, prosim, kako je možno, da smo imeli v prvem polčasu devetnajst metov izpod koša in le šest prostih metov, domači pa so iz rakete vrgli enajstkrat in dobili 23 prostih metov. Podobno je bilo tudi na koncu; mi smo imeli 35 poskusov in 15 prostih metov, oni pa 18 poskusov in kar 35 prostih metov."

Fizdale se s tem ni zadovoljil. Šel je še korak dlje: "Sodniki so pokazali nespoštovanje do moje ekipe in to je nedopustno ter neprofesionalno. Fantje so se borili in zaslužili bi si enakovredne obravnave. Žal tega niso bili deležni."

Incident je zdaj pod drobnogledom pristojnih služb. Fizdale, ki je za slovo z roko jezno udaril po mizi, bi bil za svoje besede lahko denarno kaznovan, zna pa se zgoditi, da ga bo doletela tudi kakšna tekma prepovedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.