Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Davil, brcal in žalil partnerico

nasilje Boštjan Tacol
Na območju Novega mesta so imeli policisti kar nekaj težav z nasilneži. Štirim ljudem so izrekli prepoved približevanja.

V petek so morali zaradi nasilja v družini posredovati policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice. Šestdesetletni nasilnež je izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Vpil je nanjo in jo tako močno udaril, da je padla. Šestdesetletnik naj bi nasilje nad partnerico izvajal že večkrat, vendar ta zaradi strahu ni poiskala pomoči. Policisti so moškemu izrekli prepoved približevanja. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Davil, brcal in žalil partnerico

V noči na soboto so zaradi nasilja posredovali tudi krški policisti. Umiriti so poskušali 49-letnega vinjenega moškega, ki se je znašal nad partnerico ter jo žalil, vlekel za lase, davil in brcal.

 

Policisti so ugotovili, da je 49-letni moški že dlje grdo ravnal s partnerico. Večkrat naj bi jo že pretepel, preganjal iz hiše, jo žalil, preprečeval, da bi poiskala pomoč in ji grozil. Osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja in mu izrekli prepoved približevanja. Obvestili so preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zaradi nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Grozil, da jo bo ubil

Sevniški policisti pa so v nedeljo izrekli prepoved približevanja 49-letniku, saj je obstajal sum, da bi grozil ženi. Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da že dlje izvaja psihično in ekonomsko nasilje nad žrtvijo. Pogosto jo ponižuje, spravlja v podrejeni položaj, omejuje svobodo in ji grozi, da jo bo ubil. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Partnerico pretepal ob prisotnosti otroka

Prostost pa so zaradi nasilja moškemu odvzeli tudi metliški policisti. Ta je v prisotnosti otroka partnerico davil in ji grozil, da jo bo ubil. Nasilneža so odpeljali v prostore za pridržanje. Izrekli mu bodo ukrep prepovedi približevanja žrtvi in ga ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Komentarjev 1
  • kapibara 16:24 19.avgust 2013.

    Ma to so štosi sa NE-Ćivili..ker so uradno reveži imajo abnormale finanĆne+davĆne privilegije..ko se mladoletni ženjo+parjo=to je nihova kultura..CSD SLO..??ko jih pa prefuka, pa iščejo pravno pomoč od IZKORIŠČEVALSKE Indijakoromandija države...!!