Šport
16 ogledov

Davis: Nobena tekma ni lahka

Miroslav Raduljica EPA
V finalu svetovnega prvenstva košarkarjev v Španiji se bosta drevi ob 21. uri pomerili reprezentanci Srbije in ZDA.

Potem ko so prvi favoriti prvenstva Američani svoj del naloge opravili brezhibno in se najprej v četrtfinalu prek Slovenije, nato pa še preko Litve, ki se je prav tako kot četa Jureta Zdovca zvezdnikom lige NBA uspešno upirala le en polčas, uvrstili v veliki finale svetovnega prvenstva, sta v petek o drugem finalistu odločali še Srbija in Francija.

Francozi so z zmago v četrtfinalu šokirali prireditelje tekmovanja Špance in jim zaprli vrata do medalj, Srbi pa so po zadržanem začetku tekmovanja stopnjevali ritem in so do Francozov prišli že primerno ogreti. V polfinalu pa so nato vodili večino tekme ter na koncu po vroči in napeti končnici zasluženo slavili in se prebili v veliki finale.

Reprezentanca ZDA je naslov prvaka nazadnje osvojila leta 2010 v Turčiji, skupno ima štiri, na tem SP pa je vknjižila osem zmag s povprečno razliko 32,5 točke. Srbi so si v skupinskem delu privoščili kar tri poraze proti Franciji, Španiji in Braziliji.

"Finale je zmeraj posebna tekma, še posebej na tako velikem tekmovanju, kot je svetovno prvenstvo. Nič ne napovedujem," je pred finalom dejal Miroslav Raduljica. "Nobena tekma ni lahka, tudi do zdaj nobene tekme nismo jemali kot takšne. Šli bomo na igrišče in uživali v igranju košarke," pa je dejal Anthony Davis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.