Šport
62 ogledov

V boj za obstanek brez Kavčiča in Role

grega žemlja 2016 hamburg EPA
Slovenska teniška reprezentanca se bo od 16. do 18. septembra v portugalskem mestu Viana do Castelo v prvi evro-afriški skupini pomerila s Portugalsko.

Kapetan Blaž Trupej je za nastop proti reprezentanci Portugalske povabil Grego Žemljo, Tomislava Ternarja, Toma Kočevarja Dešmana in Svena Laha.

Drugi najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 188. mesto, ima začrtane načrte tekmovanj z namenom doseganja boljše uvrstitve na ATP-lestvici, zato se je odpovedal nastopu za reprezentanco, kar so na slovenski teniški zvezi sprejeli z razumevanjem. Tekmovanja za Davisov pokal se ne bo udeležil niti Blaž Kavčič, trenutno komaj 330. igralec sveta.

Najvišje uvrščeni Slovenec v ekipi bo Žemlja, 149. igralec sveta, Ternar je na lestvici na 764. mestu, Kočevar Dešman je na 827. in Lah na 1571. mestu.

Dva Portugalca med 60

Enako kot lani, ko je Kavčič zaradi poškodbe sploh prvič v karieri odpovedal nastop za reprezentanco, tudi tokrat razlog ostaja povezan z njegovim zdravstvenim stanjem.

"Odkar so mi na obeh stopalih odstranili ukleščena živca, določenih delov obeh stopal ne čutim več in zato imam težave pri drsanju na peščeni podlagi. To je razlog, da v zadnjih letih praktično ne igram na pesku, razen tistih par tednov okrog Rolanda Garrosa, pa čeprav je ravno pesek moja najljubša podlaga in sem na njej beležil največje uspehe," je odpoved pospremil Kavčič, ki je ob koncu tedna osvojil lovoriko zmagovalca na turnirju serije challenger v Bangkoku.

Portugalska reprezentanca za Davisov pokal trenutno še ni znana, verjetno pa na domačih tleh ne bo ničesar prepustila naključju. Najvišje uvrščena Portugalca sta Joao Sousa, 36. igralec na lestvici ATP, in Gastao Elias, ki zaseda 60. mesto.

Slovenija trenutno kotira višje od Portugalske. Portugalska zaseda 42. mesto na lestvici Davisovega pokala, Slovenija pa je trenutno na 36. mestu Davisovega pokala. V ekipi so poleg kapetana in igralcev še fizioterapevt Rade Vogrinčič ter pomočnik kapetana Žiga Janškovec, ki bo v Viana do Castelu skrbel tudi za komuniciranje s slovenskimi mediji.

Blaž Trupej, kapetan slovenske reprezentance, je ob tem dejal: "Na Portugalsko odhajamo v oslabljeni, nepopolni postavi. Portugalci so na osnovi uvrstitev njihovih dveh najboljših igralcev na lestvici ATP absolutni favoriti, zmaga Slovenije pa bi bila zelo veliko presenečenje. Kljub temu bodo naši fantje dali vse od sebe, da bomo obstali v 1. evro-afriški skupini."

Davisov pokal, 1. evro-afriška skupina: 

PORTUGALSKA - SLOVENIJA:
1. dan, petek, 16.9. 2016 ob 11.00
2. dan, sobota, 17.9. 2016 ob 14.00
3. dan, nedelja, 18.9. 2016 ob 11.00

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.