Šport > Nogomet
12 ogledov

De Bruyne ruši rekord Bundeslige

Kevin de Bruyne in Andre Schuerrle EPA
Konec poletnega prestopnega roka bo postregel z novimi rekordi.

Bogati arabski lastniki Manchester Cityja so se odločili razvezati mošnjiček in bodo za belgijskega ofenzivnega vezista Kevina de Bruyna po poročanju nemških medijev Wolfsburgu vsega skupaj odšteli kar 80 milijonov evrov, kar bo nova rekordna odškodnina nemške Bundeslige. Omenjeni transfer bo krepko presegel julijski nakup Brazilca Roberta Firmina iz Hoffenheima v Liverpool v vrednosti 41 milijonov evrov.

De Bruyne je leta 2012 formalno že igral v elitnem angleškem prvenstvu, a se v Premier league ni naigral, saj so ga njegovi takratni delodajalci Chelsea že takoj posodili Genku in nato še Werderju iz Bremna, januarja pa je za odškodnino 24,7 milijona evrov pristal pri Wolfsburgu, kjer so odkrili njegove kakovosti na igrišču. Na 52 tekmah je dosegel 16 golov, zbral je tudi 29 podaj. Pogodbo z Wolfsburgom je imel podpisano do junija 2019.

Po poročanju Kickerja in Bilda je Manchester City najboljšemu nogometašu sezone 2014/15 v Bundesligi De Bruyneju, ki je Wolfsburgu pomagal pri osvojitvi pokalne lovorike in drugega mesta na prvenstveni lestvici, ponudil v podpis petletno pogodbo, ki mu bi letno nanesla približno 17,68 milijona evrov. Nemški mediji trdijo, da je dogovor tik pred podpisom, štiriindvajsetletni Belgijec pa se bo Cityju pridružil po opravljenem zdravniškem pregledu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.