Šport > Nogomet
32 ogledov

De Rossi pozval Rimljane: "Orožje pustite doma"

Lazio AS Roma Rim incidenti izgredi Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Ko kapetan nogometne ekipe navijače pred tekmo pozove, naj orožje pustijo doma, potem gre za tekmo zares visokega tveganja. Pred nedeljskim finalom italijanskega pokala, kjer se bosta v Rimu pomerila mestna tekmeca AS Roma in Lazio, je Daniele De Rossi namreč storil prav to. Začetek tekme so v strahu pred izgredi prestavili na 18. uro.

Italijanski reprezentant in član AS Rome, vezist Daniele de Rossi, se je pridružil kampanji za čim bolj miren rimski derbi, ki bo v nedeljo na sporedu v finalu italijanskega pokala. Člani Lazia in Rome vse od uvrstitve v finale skušajo miriti strasti med navijači, ki so se pred zadnjim derbijem v prvenstvu spopadali in zabadali na rimskih ulicah.

"To bo velika zabava - veliko ljudi si želi na stadion priti z upanjem po proslavljanju zmage, ampak orožje in nože bodo pustili doma," je medijem v petek dejal De Rossi, sicer rojeni Rimljan. "Vemo, da bo napetost visoka, mi pa moramo biti na igrišču prvi, ki bi se morali izogibati pretiravanju, ker bi to lahko zanetilo nezaželjene izgrede."

De Rossi je bil po udarcu v obraz Stefana Maurija sicer izključen na novembrskem derbiju, ki ga je na olimpjiskem stadionu s 3:2 dobil Lazio.

Še aprila vojno stanje

"Vsi, še posebej jaz, ki sem Rimljan, si želijo videti zrelo obnašanje vseh v mestu," je še dodal De Rossi. Ko je postalo jasno, da se bosta mestna rivala pomerila v finalu pokala, je bilo takoj jasno, da se bodo oblasti na dan tekme znašle pred velikimi težavami.

Pred mesecem dni je okrog 200 navijačev Lazia s steklenicami in drugimi predmeti obmetavalo policiste, ki so se na provokacije odzvali s solzivcem in uporabo prisilnih sredstev. V okrožju Ponte Milvio blizu stadiona so takrat pred derbijem izbruhnili hudi incidenti, prebivalci pa so dogodke opisali kot "vojno stanje".

Nedeljski derbi bo seveda še posebej vroč, ker je v igri lovorika, za obe moštvi pa bi zmaga pomenila tudi uvrstitev v naslednjo sezono Evropske lige. Tekmo so z 21. ure zvečer prestavili na 18. uro popoldne, gledalci pa bodo pod budnim očesom 2000 policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.