Šport
68 ogledov

Bombač in Zorman branita evropsko krono

Olimpijci Rio Saša Despot
Poljska zasedba Vive Tauron Kielce je v minuli sezoni na finalni tekmi lige prvakov v Kölnu priredila enega največjih preobratov v zgodovini rokometa in v hitchcockovskem slogu ugnala madžarski Veszprem.

Minula sezona je bila deležna temeljite preobrazbe, tekmovanje "dveh jakostnih razredov", ki si ga je omislila Evropska rokometna zveza (EHF), pa je bolj ali manj upravičilo svoj namen. V elitnih skupinah A in B, kjer je v minuli sezoni sodelovala - in bo tudi v tej - celjska zasedba, so bile na sporedu številne spektakularne tekme, v njej pa se je znašel tudi kakšen "padalec", kot je bil turški predstavnik Bešiktaš iz Istanbula.

Slovenski prvak iz Celja bo v sezoni 2016/17, ki se bo začela v tem tednu, nastopil v skupini B, v njej so še Vive Tauron Kielce, nemški Rhein-Neckar Löwen, makedonski Vardar iz Skopja, hrvaški Zagreb, beloruski Meškov Brest, madžarski Pick Szeged in švedski Kristianstad, v skupini A pa bodo nastopili nemška Flensburg-Handewitt in Kiel, Veszprem, španska Barcelona, francoski PSG, danski Bjerringbro-Silkeborg, poljska Wisla Plock in švicarski Kadetten Schaffhausen.

V "manj kakovostnih" skupinah C in D bo sodelovalo 12 ekip, mednje pa se ni prebilo velenjsko Gorenje, ki je na dodatnem kvalifikacijskem turnirju v slovaškem Prešovu zasedlo drugo mesto po porazu z domačim Tatranom. V skupini C bodo nastopili španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier, norveški Elverum in slovaški Tatran iz Prešova, v skupini D pa francoski Nantes, danski Holstebro, ukrajinski Motor iz Zaporožja, turški Bešiktaš, romunski Dinamo iz Bukarešte in portugalska Braga.

Skupinski del evropske lige prvakov bo na sporedu med 22. septembrom in 12. marcem prihodnje leto. Zmagovalca skupin A in B se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, v osmino finala pa se bodo uvrstile še ekipe, ki bodo razvrščene od drugega do šestega mesta v skupinah A in B. Po dve najboljši ekipi iz skupin C in D bosta igrali dodatni tekmi za še dve mesti v osmini finala.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 22. in 26. marcem, povratne pa med 26. marcem in 2. aprilom. Prve četrtfinalne tekme bodo med 19. in 23. aprilom, povratne med 26. aprilom in 30. aprilom, sklepni turnir pa bo že osmo leto zaporedoma gostil nemška Lanxess Arena v Kölnu, ta bo na sporedu 3. in 4. junija.

Uroš Zorman | Avtor: Profimedias Profimedias

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.