• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Neznanje

62 komentarjev

Debakel vodje sektorja pred kamerami

Po včerajšnji predstavitvi razpisov je vodja sektorja na ministrstvu za infrastrukturo stopil pred kamero, a se mu je zapletlo že pri najbolj osnovnih podatkih ... Zaradi njegovega nastopa so ga razrešili z mesta vodje.

B. E. / Ljubljana

/ Osveženo:

 

Na ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi Peter Gašperšič, napovedujejo, da se bodo na včerajšnji nastop odzvali danes v pisni obliki. (Foto: Anže Petkovšek)

Javno predstavitev na področju proizvodnje električne energije iz vetrne in vodne energije, pametnih števcev in elektropolnilnic je sklicalo prav ministrstvo za infrastrukturo in na njej je bil prisoten tudi vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive energije Tilen Smolnikar. Zato se zdi povsem neverjetno, da je novinarka Kanala A z najbolj preprostimi vprašanji o razpisih z njegovega področja povsem zbegala vodjo sektorja. 

Ni znal odgovoriti niti, koliko sredstev je na voljo ... Kaj šele, kje naj bi vetrnice za elektriko stale. "Nekje imamo zemljevid," je pojasnil. Z ministrstva so na koncu novinarki posredovali pisna pojasnila.

Kot kaže, je nastop Smolnikarja vzbudil pozornost tudi na ministrstvu, kjer je zaposlen. V kratkem odzivu so nam popoldan sporočili le: "Danes je bil mag. Tilen Smolnikar razrešen z mesta vodje Sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije".

Tilen Smolnikar je sodeč po lastnih objavah na omrežju LinkedIn vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive energije od oktobra 2016. Tudi pred tem pa je dobro leto zasedal položaj vodje, in sicer za energetske prenove stavb.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (62)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima