Slovenija
23 ogledov

Debeljak počakal, da je šla (ne)prodaja mimo

žiga debeljak Špela Mohorič
Dokler je prodaja Mercatorja potekala, nismo želeli sprejemati odločitve o odstopu, je na popoldanski novinarski konferenci pojasnjeval Žiga Debeljak, predsednik uprave Mercatorja v odstopu.

"Odpoved smo dali, ker imamo uprava in lastniki različne poglede na prodajo Mercatorja," je razloge za sinočnjo, za marsikoga presenetljivo, novico o odstopu uprave Mercatorja nanizal Žiga Debeljak. "Nismo pa želeli sprejemati odločitev o odstopu, dokler je prodaja potekala. Zdelo se nam je odgovorno, da omogočimo imenovanje nove uprave, ki bo imela podporo lastnikov tudi glede lastniških sprememb."

"Odločitve o odstopu ne bom preklical. Ko se predsednik uprave odloči, da gre, potem gre iz podjetja. V interesu družbe je, da se uprave v odstopu čim prej razreši, mi smo pripravljeni šest mesecev opravljati delo. Nismo pa upravičeni do nobene odpravnine," je pojasnjeval Debeljak, ki pravi, da nove službe še nima.

"Razmere sicer niso ugodne za prodajo, je pa to odločitev lastnikov," je še povedal o iskanju novega lastnika za največjega slovenskega trgovca. Kot je znano, je pred meseci propadel poskus hrvaškega Agrokorja po lastniškem vstopu v Mercator.

Med nadzorniki tudi Lahovnik

Danes je skupščina družbe imenovala šest novih predstavnikov v nadzorni svet, in sicer so to postali Matej Lahovnik, Marjeta Zevnik, Mirjam Hočevar, Boris Galić, Rok Rozman in Zdenko Podlesnik. Nadzorni svet bo imel po novem le še devet in ne več 12 članov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.