Šport
64 ogledov

Debevec pristreljal bron

debevec london olimpijske igre kolajna Stanko Gruden/STA
Rajmond Debevec je na EP osvojil bronasto odličje v disciplini velikokalibrska puška trojni položaj na 300 metrov. Debevec je zadel 1171 krogov, Slovenija pa je v ekipni konkurenci s 3443 osvojila peto mesto.

Na današnji tekmi na vojaškem strelišču v Apačah sta v tej neolimpijski disciplini nastopila še dva slovenska strelca: Robert Markoja je s 1157 krogi zasedel 12., Dušan Ziško pa s 1115 krogi 25. mesto.

Rajmond Debevec je v klečečem položaju zadel 389, v ležečem 398, v stoječem pa 384 krogov. Vse do zadnjih strelov se je spogledoval z odličjem. Na koncu se je 52-letnemu strelcu, dobitniku srebrnega odličja na letošnjem domačem evropskem prvenstvu v disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov, izteklo po željah, strelski maraton je končal na tretjem mestu. Četrtouvrščeni Švicar Claude-Alain Delley je imel identičen izid kot Debevec, tudi enako število takoimenovanih notranjih desetk, a dobitnik treh olimpijskih odličij je imel boljšo zadnjo serijo, saj je zadel 94, njegov tekmec pa 93 krogov.

"Lahko rečem, da sem imel srečo. Zgodovina se je ponovila. Popolnoma enako kot v Osijeku pred dvema letoma, le da sem bil jaz tam četrti. Tam smo imeli trije enak rezultat. Takrat sem izgubil, danes sem dobil. Sreča je pač opoteča. Enkrat dobiš, enkrat izgubiš," je po nastopu za STA povedal Debevec in se ozrl na sam nastop.

"Dejstvo je, da je stoječi položaj v zadnjih letih moja šibka točka. Tega sem se zavedal. Sem pa začel izjemno, presenetil samega sebe s serijo 99, nato sem si rekel, da moram vzdrževati okrog 95, kolikor streljam, ko res dobro vse počnem. Začetni bonus sem zadržal, če lahko tako rečem, na koncu je izpadlo vse skupaj dovolj dobro," je še povedal izkušeni slovenski strelec.

V posamični konkurenci je zmagal Madžar Peter Sidi (1175), drugo mesto pa je zasedel Avstrijec Gernot Rumpler (1174). V ekipni konkurenci so slavili Francozi (3501), za njimi pa so se uvrstili Norvežani (3487) in Švicarji (3485).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.