Svet
26 ogledov

Deček aktiviral eksplozijo avtomobila, polnega talcev

Jihadi Junior Youtube
Posnetek 4-letnega dečka po poreklu iz Velike Britanije, ki so ga mediji poimenovali Jihadi Junior. Na posnetku deček aktivira bombo, nameščeno na avtomobilu, v katerem je več talcev Islamske države.

4-letni deček je Isa Dare, sin Britanke, ki se je pridružila Islamski državi, v Sirijo je s sinom odpotovala pred tremi leti. Dečka so islamisti že prej uporabili v propagandne namene, piše Daily Mail. V najnovejšem posnetku stoji poleg razbitin avtomobila in z dvignjenimi rokami vzklika: "Alah je velik!"

Na začetku posnetka, za katerega domnevajo, da je bil posnet v Raki, deček govori: "Ubili bomo vse nevernike!" Z roko pokaže na avtomobil, v katerem je več talcev Islamske države. "Oni so naši sovražniki, pazite se jih!" V avtomobilu so v oranžna oblačila oblečeni talci, eden od njih prizna svoje zločine in muslimane pozove, naj se vrnejo k svoji veri.

Pred eksplozijo starejši islamist zagrozi britanskemu premierju Davidu Cameronu zaradi podpore posredovanju zoper Islamsko državo. "Danes bomo ubili tvoje vohune na isti način, kot so oni pomagali pri ubojih naših bratov."

Dečkov ded je obupan

Novinarji Daily Maila so našli dečkovega deda, očeta njegove mame, ki živi v Veliki Britaniji. Povedal je, da s hčerko vzdržuje občasne stike preko telefona in da je s svojim vnukom govoril le nekaj dni pred prvim takšnim posnetkom. Ded je rekel, da je fantek po telefonu jokal in ga prosil, naj mu pomaga. "Samo otrok je, star ni niti pet let. Tako se obnaša, ker je pod pritiskom islamistov. On je njihova propaganda, izkoriščajo ga kot svoj ščit," poudarja dečkov ded.

Njegova hči Grace Dare je, domnevajo, padla pod vpliv ekstremistov na podlagi njihove propagande preko spleta. Svoje ime je spremenila v Khadija. "Še vedno jo kličem Grace. Želim jo nazaj v svoje življenje, ona je edini otrok, ki ga imam, a vzel mi jo je hudič," pa je novinarjem povedala mama 24-letne Britanke.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:38 11.februar 2016.

    Slabš ko je šlo Hitlerju, bolj ko je propadal njegov rajh več mladcev je mel v vojski. S tem nam hoče Daeš sporočit kako slabo jim gre in da očitno nekaj za napadi delamo prav.

  • MihaMB 13:35 11.februar 2016.

    Pa naj že zažge enkrat nekdo to gamad...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:01 11.februar 2016.

    Vso žlahto povezano s tem pankrtom izgnat iz EU in enako postopat tudi z drugimi,ki majo žlahto med borci "kozojebcev".