Slovenija
763 ogledov

Deček, ki so mu hoteli amputirati nogico, gre na Kredarico

Na Kredarici imajo trenutno še dobre tri metre snega, večje škode pa na domu zar Žurnal24 main
Mali Rene, čigar zgodbo pozna vsa Slovenija, se bo ta konec tedna povzpel na Kredarico. Podvig, do katerega kaj lahko ne bi prišlo.

Rene je danes star štiri leta. Igra nogomet in teka naokoli kot njegovi sovrstniki, a kaj lahko bi bila njegova zgodba drugačna. Rene se je rodil z deformacijo noge in slovenski zdravniki so predlagali amputacijo prizadete noge. Njegova mama Amela Talić pa je vztrajala in dečka odpeljala na zdravljenje v tujini, kjer so Reneju pomagali.

In prav mami se lahko mali Rene zahvali, da se mu bo ta konec tedna izpolnila še ena velika želja. "Približuje se dan D (20.8.2016), dan Renejevega vzpona na Kredarico in vsi se ga že neizmerno veselimo, še posebej naš Rene, ki komaj čaka, da vidi, kje živi Heidi, da sreča vse ovčke in kozoroge ter dobi sladoled za nagrado v koči na Kredarici," je na svojem Facebooku zapisala Amela Talić. 

Preberite še: 

Namen vzpona je osveščanje o fibularni hemimelli, spodbujanje ljudi k zdravemu življenjskemu slogu. Z vzponom, ki so ga poimenovali Renejevi koraki za prijatelje, želijo pomagati dvema otrokoma, Jakobu in Miši, ki sta sredi zdravljenja. 

Reneju se na poti na Kredarico lahko pridružite tudi vi. Na pot se bodo odpravili iz Krme. Ob 8.30 se bodo zbrali na zadnjem parkirišču pri koči in se odpravili proti Kredarici. 

 

Komentarjev 14
  • smejka 23:35 19.avgust 2016.

    Ne bom se vtikala v strokovne odločitve, vesela sem , da otrok hodi in je vesel.Medijsko izpostavljanje otrok pa bi zakonsko prepovedala.Otroka peljat na Kredarico pa tudi neumnost.Če želijo sporočilo za javnost, bi jo lahko izvedli z nogometno tekmo.Bolj primerno ...prikaži več in bolj odgovorno.Kaj o tem meni otrokov oče(vedno berem le o mami)?Počasi se mizdi, da tu ne gre več samo za dobrobit otroka in postaja resničnostni šov.Rene, Muhamed ali kakorkoli že...ostani zdrav!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:03 19.avgust 2016.

    Ti kar zaupaj našim mesarjem, mogoče pa bodo tebi kdaj odrezali nogo, namesto da bi jo zdravili!

  • KOJAK 18:49 18.avgust 2016.

    Če ne pride gora k Muhamedu, gre Muhamed na goro!