Svet
14 ogledov

Deček z levkemijo za en dan postal superjunak

Batkid rešuje San Francisco.
1/13
Reuters
Petletnemu dečku, ki že od osemnajstega meseca živi z levkemijo, je fundacija Make-A-Wisk uresničila največjo željo. Za en dan je postal pravi superjunak.

San Francisco se je tako za en dan spremenil v pravi Gotham City, po ulicah so razgrajali zlobneži, prebivalcem pa je na pomoč priskočil Batkid – petletni Miles Scott iz Severne Kalifornije, ki mu je fundacija Make-A-Wish uresničila največjo željo – postati superjunak.

Miles, oblečen v kostum Badkida, se je v spremstvu Batmana na kraj zločina pripeljal s pravim batmobilom. Tam se je v težavah znašla ženska, ki je imela zvezane roke in prelepljena usta, ob njej je tiktakala bomba. Batkid je bombo deaktiviral, rešena gospodična pa se mu je zahvalila z objemom. A reševanje mesta s tem še ni bilo končano. Batkid je odhitel v banko, kjer je Ugankarju preprečil rop, pogumni junak pa si je z dejanjem prislužil bučen aplavz. Batkida pa si bodo zapomnili tudi člani nogometne ekipe Velikani, ker jim je pomagal pred zlobnim Pingvinom rešiti maskoto. Batkidu se je za pomoč zahvalil tudi župan Ed Lee, ki je malemu junaku predal ključ mesta.

Deček, ki je levkemijo uspel premagati in je junija letos končal z zdravljenjem, je bil seveda ob začetku dogajanja zelo presenečen, a je sramežljivost hitro premagal in se pogumno vživel v superjunaka. Njegov oče Nick pravi, da ima Miles Batmana zelo rad in da je fundaciji res uspelo uresničiti njegovo največjo željo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.