Slovenija
28 ogledov

Decembra za 40 odstotkov več

Darilo Dejan Mijović
Promet. Zaradi daril nakupi poskočijo.

Po oktobrskih podatkih Mossa na mesec prek spleta nakupuje več kot 200 tisoč spletnih uporabnikov, takšnih, ki spletni nakup opravijo nekajkrat na leto, pa je 320 tisoč.

Igrače na vrhu lestvice

"V predprazničnem obdobju na Mimovrste.com ugotavljamo največjo rast prodaje v oddelkih Igrače in otroška oprema (igrače), Računalništvo (prenosniki, tablični računalniki, prenosni diski), Avdio-video (televizije), Foto (fotoaparati), Gospodinjski aparati (mali gospodinjski aparati), Zdravje in osebna nega (parfumi) ter Knjige," pravijo pri Mimomvrste.com, kjer imajo v ponudbi okoli sto tisoč izdelkov.

Pri EnaA.com decembra ugotavljajo povečanje prometa za kar okrog 40 odstotkov. "Vsak december je tako, kot da nekdo nekje pritisne na čaroben gumb in ljudje začnemo kupovati več. Na EnaA.com smo se letos pripravili z zelo ugodnimi cenami, pestro ponudbo in zanimivo možnostjo 'online' pogajanj za ceno," pravi Aljoša Domijan.

Na EnaA.com kupci najraje kupujejo tehnične izdelke, čeprav se odlično prodajajo tudi parfumi, nadaljuje. Njihov letošnji prodajni hit so televizorji, zunanji diski, tablični računalniki in fotoaparati. Čeprav je M-tehnika Spletna trgovina še mlada, hitro pridobiva svoje kupce. "Povprečna vrednost nakupa v M-tehnika Spletni trgovini znaša več kot 200 evrov, saj je naša najmočnejša kategorija bela tehnika," pojasnjujejo pri omenjeni trgovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.