Svet
21 ogledov

Dečka, ki so ga za kazen pustili v gozdu, še niso našli

Slika je simbolična. Shutterstock
Iskalna akcija 7-letnega dečka, ki sta ga na severu Japonske starša pustila samega v gozdu, da bi ga tako naučila discipline, poteka že tri dni. Brez uspeha.

Najmanj 130 gasilcev in policistov podrobno preiskuje gozdove blizu mesta Nanae na Hokaidu, da bi našli dečka Yamata Tanooka, pišejo mediji skoraj po vsem svetu. Kot je znano, sta njegova starša policiji sprva povedala, da je njun sin v gozdu izginili medtem ko so nabirali zdravilna zelišča. Kasneje sta priznala, da sta ga namerno pustila v gozdu, saj je pred tem v ljudi in avtomobile metal kamenčke.

Starša sta poudarila, da sta se od sina odmaknila le 500 metrov, ko sta se vrnila na mesto, kjer sta ga pustila, ga tam več ni bilo.

Japonski mediji pri tem poročajo, da temperature preko noči na tem predelu padejo do okrog sedem stopinj Celzija. Na območju se zadržujejo tudi medvedi.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.