Slovenija
39 ogledov

Dečka zdaj išče še vojska

Japonski gozd Profimedias
Iskalni akciji na Japonskem, kjer že četrti dan pogrešajo sedemletnega dečka, ki so ga starši za kazen pustili v gozdu, se je pridružila tudi vojska.

75 vojakov japonske vojske se je pridružio ekipi 130 gasilcev, policistov in prostovoljcev, ki že četrti dan iščejo pogrešanega dečka. 

Yamata Tanooko pogrešajo od sobote, potem ko so ga starši brez vode in hrane vrgli iz avtomobila na gorski cesti kot kazen za neprimerno vedenje.

Ključnih 72 ur je mimo

"72 urna meja preživetja je minila," je povedal tiskovni predstavnik reševalne ekipe Satoshi Saito. "Okoliščine so resne, a nimamo druge izbire, kot da iščemo naprej in upamo na najboljše."

Do sedaj niso našli nobenih indicev, kje bi se deček lahko nahajal, iskanje pa je včeraj močno oteževal tudi dež.

Reševalni ekipi sta se pridružila tudi lovca, potem ko so na območju iskanja odkrili sveže medvedove sledi, a se je izkazalo, da gre za stopinje mlajših živali.

Starša najprej nista povedala resnice

Yamatov oče Takayuki Tanooka je za medije povedal, da si ni upal priznati resnice, ko je prvič zaprosil za iskanje. "Otroku sva naredila neodpustljivo stvar in povzročila mnogo težav," je dejal. "Samo upam, da je na varnem."

Yamatovi starši so najprej dejali policiji, da se je deček izgubil, medtem ko so iskali divje rastline. Pozneje sta priznala, da sta bila na dečka jezna, ker je metal kamne na avtomobile in ljudi. 

O gibanju dečka nimajo informacij

"Imamo premalo informacij o tem, kako bi deček lahko ravnal potem, ko je ostal sam," je povedal Saito. "Verjetno se je premikal, a težko določimo pot, kamor bi lahko šel, in razdaljo."

Starša sta dečka pustila na cesti, ki jo na obeh straneh obdaja gorski gozd. Ko sta se vrnila, dečka ni bilo več na mestu, kjer sta ga pustila. Še vedno preiskujejo tudi možnost, da je dečka na cesti kdo pobral. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • tomi67 12:37 01.junij 2016.

    Jaz tudi mislim, da starša lažeta. Če sta enkrat lagala, zakaj bi pa tokrat govorila resnico. Tam, kjer iščejo, fantka sploh ni. Če bi si policija vzela čas za 48 urno navzkrižno zasliševanje staršev, bi ga že našli. Oziroma, kar je pač ostalo.

  • erikkk 09:13 01.junij 2016.

    Jst mislim da sta ga starša pokočala in nekje zakopala... Prijavila pa laž