Slovenija > Črna kronika
95 ogledov

Dedek gojil konopljo

Zaseg konoplje
1/5
PU Celje
Celjski policisti pri dveh osumljencih z območja Celja in Vojnika odkrili prostore za gojenje konoplje, vse pripomočke, sadike in dva kilograma posušene konoplje.

Hišne preiskave so opravili prejšnji konec tedna.

V kletnih prostorih večje stanovanjske hiše na območju Celja so pri 73-letnemu osumljencu našli  ostanke posebej prirejenega prostora za gojenje prepovedane droge konoplje ter nekaj opreme za gojenje. 73-letni lastnik je namreč večji del opreme za hidroponično gojenje konoplje pred tem prestavil na lokacijo na območju Vojnika, kjer so jo policisti v nadaljevanju našli. 

Poleg dela opreme za gojenje konoplje so pri hišni preiskavi stanovanjske hiše našli in zasegli dober kilogram posušenih vršičkov konoplje, dober kilogram posušenih listov konoplje, nekaj sadik in več kot 250 praznih lončkov,  pripravljenih za sadike konoplje.

Gojil v treh nadstropjih

Policisti so pri osumljenem našli več embalaže že porabljenih gnojil in substratov za gojenje konoplje.  Hkrati so ugotovili, da je 73-letni osumljenec, preden je preselil opremo na drugo lokacijo, konopljo gojil na najmanj 200 kvadratnih metrih površine v treh nadstropjih hiše. Policisti so prišli tudi do podatka, da mu  je distributer električne energije že pred meseci ustavil dobavo zaradi izjemno visokih neporavnanih računov za električno energijo.

Lepo urejen prostor v silosu

Isti dan so policisti hišno preiskavo opravili tudi na območju Vojnika pri 35-letnem osumljencu, h kateremu je 73-letni Celjan najverjetneje prestavil opremo za gojenje konoplje. Policisti so v silosu v bližini stanovanjske hiše našli lepo opremljen in urejen prostor za hidroponično vzgojo sadik konoplje ter več kot 60 rastlin konoplje. Opremo in sadike so 35-letniku zasegli, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Celjski policisti bodo 73-letnega Celjana in 35-letnega Vojničana kazensko ovadili.

Komentarjev 3
  • ghz891 17:39 28.maj 2013.

    Verjetno so ga prav zaradi nenavadno velike porabe električne energije dobili... Tiste žarnice ki jih gojilci uporabljajo ogromno el energije porabijo, saj ves čas gorijo, pa tudi varčne niso saj so "namesto sončne energije" - tako da je bil njegov ...prikaži več račun zelo visoko nad povprečjem (mogoče so celo dobavitelji energije dolžni obvestit policijo o kakšnih "previsokih porabah").

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 14:41 28.maj 2013.

    spet škoda

  • Lavdan 14:31 28.maj 2013.

    Kakšen posel pa je to, če revež ni imel za elektriko. Recesija je povsod.