Šport
19 ogledov

Degenkolb še drugič

John Degenkolb EPA
Nemški kolesar John Degenkolb je zmagovalec pete etape dirke po Španiji.

Kolesar ekipe Giant Shimano, ki je slavil tudi na torkovi etapi, je v ciljnem sprintu ugnal Francoza Nacerja Boihannija (FDJ) in Nizozemca Morena Hoflanda (Belkin).

Drugouvrščeni Bouhanni se je sicer po etapi pritožil, da ga je Nemec oviral v ključnem sklepnem delu etape. "Nikakor. Mislim, da nisem spremenil svoje poti. Ostal sem v svoji smeri na desni, če bi me hotel prehiteti, je imel več kot dovolj prostora na levi strani," je po koncu etape očitke o sporni zmagi zavrnil 25-letni Degenkolb.

Z razpletom etape je lahko več kot zadovoljen tudi Michael Matthews (Orica). Avstralec ostaja vodilni v skupnem seštevku, saj je še povečal razliko pred Kolumbijcem Nairom Quintano (Movistar) Razlika zdaj znaša 13 sekund. V četrtek je na Vuelti na sporedu prva gorska etapa, kolesarje čaka zaključni vzpon na La Zubio z nadmorsko višino 1200 metrov. Na tokratni španski pentlji ni slovenskih predstavnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.