Šport > Nogomet
84 ogledov

Slovenski sindikalist za BBC: "Mourinho bi moral v zapor!"

Športniki v kiolektivnih športih so se znašli v veliki finančni krizi sporoča pr IFP
Predsednik Spinsa in član sindikata FifPro Dejan Stefanović je ostro obsodil ravnanje portugalskega trenerja v primeru Bastiana Schweinsteigerja.

Na Joséja Mourinha, ki je na začetku letošnje sezone sedel na klop Manchester Uniteda, pogosto letijo kritike in obtožbe.

Redkeje se zgodi, da odmevne kritike na njegov račun prihajajo s sončne strani Alp. A navijače "rdečih vragov" je kot zadnji razburil Dejan Stefanović, predsednik Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), sicer tudi član organizacije FifPro.

Kot navijači Man Uniteda dobro veste, je Mourinho po prihodu na Old Trafford nemškemu zvezdniku Bastianu Schweinsteigerju dal jasno vedeti, da nanj ne računa več. Veterana je namreč premestil v B ekipo, kjer večinoma trenirajo igralci stari do 23 let.

Schweinsteiger (pred kratkim je oznanil, da ne bo več nastopal za Nemčijo) trenira tudi sam, vse skupaj pa so mnogi obsodili, saj menijo, da gre za pomanjkanje spoštovanja do 32-letnega Nemca, ki ima s klubom podpisano pogodbo do leta 2018.

"Sprožil bi postopek na sodišču"

"Gre za očitno ustrahovanje. V Sloveniji bi Mourinha obtožili in zanj zahtevali najvišjo kazen - tri leta v zaporu. Gre za očiten ukrep namenjen ustrahovanju Bastiana (Schweinsteigerja, op. a.)," je za BBC na to temo dejal Stefanović.

"Mourinho daje slab zgled. Sam bi sprožil postopek na sodišču. V našem primeru je zakonik jasen. Če gre za mobing in nadlegovanje, potem je zagrožena zaporna kazen, največ za tri leta. Schweinsteiger bi se moral obrniti na PFA (angleški sindikat, op. a.) in zahtevati kazen za Mourinha. Vsi igralci prve ekipe morajo trenirati s trenerji prve ekipe ob istem času in na istem kraju z ostalimi člani prve ekipe. To bi moralo biti zapisano v pravilih Fife," je olja na ogenj prilil Stefanović.

Odgovor ali ne?

Schweinsteiger je za Nemčijo zbral 120 nastopov, na letošnjem Euru se je v polfinalu poslovil kot kapetan. Za Man United je Nemec, po novem mož srbske tenisačice Ane Ivanović, v lanski sezoni nastopil na 31 tekmah in osvojil FA pokal.

"Rdeči vragi" se bodo v nedeljo na otvoritvi sezone - Community Shieldu, brez Schweinsteigerja, pomerili z Leicester Cityjem. V petek je na sporedu Mourinheva novinarska konferenca pred omenjenim srečanjem in zanimivo bo videti če in kako se bo Portugalec odzval. 

Komentarjev 2
  • mymind 10:53 05.avgust 2016.

    Kakšna bedarija. Kakšen sindikat?! Čudno da Zaho še ne sedi, gospod Stafanović.Tipičen sindikalist, trobezla za druge primer, pri svojih se pa podela v hlače in laja v lokalu.Sem navijač ManUtd in to nič čudnega in novega. Gospod Stefanović, ...prikaži več kje ste bili pa lansko sezono, ko je Van Gaal v drugo ekipo poslal Valdesa, Depaya.... Če igralec na izpolnjuje pogojev za prvo ekipo ima trener vse možnosti, da to naredi.Raje se ukvarjanje z domačo trenersko mafijo, kjer so pomembne kuverte in osebna poznanstva, kot pa s tujino, ki ji niste dorasli. Sindikat.. smešno...

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 09:26 05.avgust 2016.

    Z naslovom (Slovenski sindikalist za BBC: "Mourinho bi moral v zapor!") se kar strinjam, saj je to v najbljšem primeru neprofesionalen odnos. Kar pa se tiče pametovanja, da bi bili taki primeri v Sloveniji končali na sodišču pa mi gre ...prikaži več prav na smeh. Da ne začnem naštevati koliko različnih hujših primerov ni nikoli videlo sodišča. Pa Zahovića pozdravte!