Šport
57 ogledov

Zavec in Lara planila v smeh

dejan zavec Facebook
Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se bo v noči na četrtek v v Hialeahu na Floridi pomeril s Erislandyjem Laro. Kubanec velja za velikega favorita, a Mr. Simpatikus napoveduje: ''Želim si prve zmage na ameriških tleh.''

Zavec, prvak v supervelterski kategoriji verzije WBF, bo z v ZDA živečim Kubancem boksal za svetovne naslove v verzijah WBA, WBF in IBO. Dvoboj bo na sporedu ob 3. uri v četrtek zjutraj po slovenskem času.

Zavec, ki mu bo v vsakem primeru ostal šampionski pas verzije WBF, saj vodstvo ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov, je v svojih dosedanjih 38 dvobojih dosegel 35 zmag, 19 s KO, in doživel tri poraze.

Dvoboj Zavec - Lara bo osrednji dogodek večera, ki spada v letos ustanovljeno serijo visoko kakovostnih dvobojev Premium Boxing Champions, in ga bo prenašala televizijska hiša ESPN, videti pa ga bo moč tudi na slovenski nacionalni televiziji.

Ptujčan se zaveda, da bo to eden njegovih najtežjih dvobojev v karieri. Laro, ki ima za sabo slavno kubansko šolo boksa, izjemno spoštuje, a želi dokazati, da je na njegovi ravni.

Čeprav v boksarskem svetu ni veliko takih, ki bi Zavcu pripisovali veliko možnosti za uspeh, želi Mr. Simpatikus dokazati, da lahko 39-letni borec užene velikega, sedem let mlajšega favorita.

Borca se, sodeč po posnetkih s tehtanja in skupnega fotografiranja, zelo dobro razumeta, saj sta namesto z namrščenimi obrazi in osebnimi zmerljivkami postregla kar z nasmeški.

Tehtnica naju je nasmejala ... Le še en dan do dvoboja!

Komentarjev 1
  • matermila 12:34 25.november 2015.

    Zavec,želim ti vse najboljše,kljub temu da mislim,da si ga tu pa naje-bal.Drži se,bom držal pesti za tebe.