Šport
27 ogledov

"Dejanje navijačev je nesprejemljivo"

Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Vodilni možje mariborskega kluba imajo zdaj dovolj nekaterih potez navijačev.

Po včerajšnjem dvoboju med Mariborom in Koprom, na njem so vijoličasti z remijem 2:2 zapravili priložnost, da bi na vrhu lestvice prehiteli Olimpijo, so nekateri domači navijači vdrli na zelenico in od igralcev zahtevali, da slečejo drese. Na to potezo so se zdaj odzvali v klubu, kjer tokrat navijačem niso stopili v bran.

"25. april. Pogled na lestvico je skoraj pogled z vrha, za prvim mestom zaostajamo za točko. Pa smo med sezono že za 11, še pred mesecem in pol za 6 točk. Žal nam letošnja turbulentna sezona prinaša takšne in drugačne preizkušnje, ki otežujejo pot do uresničitve cilja. Nedeljski dogodki po koncu tekme proti Kopru so nas pripeljali do nove. Vedno smo se zavedali pomena nogometa v mestu, navijaško strast, posebnosti v utripih vijol’čnih src. Trenutki, ko Maribor ni prvi, nikomur niso prijetni. Toda ostati moramo racionalni, tako pri izražanju stališč kot pri odločitvah. Vsaka ljubezen ima določene meje, tudi tista do kluba. Slačenje dresov igralcem je dejanje, ki se ni smelo zgoditi," so zapisali na uradni spletni strani kluba.

"Igralci so največja vrednost kluba. Prinesli so nam toliko trenutkov veselja, nepozabnih zmag, trofej. Vpisali so Maribor na evropski zemljevid, kar nam razen v nogometu na drugih področjih ravno ne uspeva. Navijači pa so tisti, ki so ob vseh uspehih spremljali ekipo prav na vsakem prizorišču in prispevali neprecenljiv delež. Skupaj smo dosegli vse in skupaj zmoremo še več.
'Mi skupaj eno smo' ne sme biti samo del navijaške pesmi, ampak del vijol'čne kulture. Ostajamo pri načelu, da bomo vse probleme reševali znotraj kluba, ob vzpostavitvi dialoga bomo storili vse za reševanje nastale situacije, fokus pa mora ostati na uspešnem zaključku sezone. Imamo skupen cilj in to je vodilo kluba," je še zapisano.

Predsednik izrazil lastno mnenje

Svoje mnenje je za Večer podal tudi predsednik kluba Drago Cotar: "To je nesprejemljivo. Takšne stvari se ne bi smele dogajati. Drugo vprašanje pa je, kako to rešiti. Poskušamo se pogovarjati z navijači. A očitno ne zaleže. Vsaj do zdaj ni. Priznam pa, da ne vem, kako to rešiti."

"Zagotovo ne bomo ukrepali na vrat na nos. Moramo se dobiti in izmenjati mnenja. Seveda se povzroča škoda. Pa saj že po vsaki tekmi plačamo kazen," je še dejal predsednik kluba.

Zaradi kazni navijačev je Maribor v tej sezoni že zapravil 45 tisočakov, tudi zaradi zadnjega dogajanja pa je že uveden disciplinski postopek pri NZS. Na naslednjih tekmah bi znal biti zaprt del stadiona, kjer se zbirajo Viole.

Komentarjev 3
  • ac-dc 18:39 25.april 2016.

    Zastavljajo se mi številna vprašanja: Kako lahko pridejo nekaznovano na zelenico in z nje odidejo in kdo je prostovoljno slekel dres? Zakaj so igralci čakali na zelenici in niso šli v slačilnico.ISIS v vijoličastih navijaških majicah deluje s podporo kluba.

  • ac-dc 18:37 25.april 2016.

    Tale gamad uničuje svoj lastni klub, pa se tega očitno ne zaveda. Tako so bili očitno vzgajani doma (batine ipd) in se jim to zdi čisto sprejemljivo .

  • umetnik123 16:47 25.april 2016.

    Dokler se bodo poulične barabe imele za navijače in glavnino Viol, ne bo boljše. Drhal je enostavno treba nagnati z igrišč, za kršitelje pa uvesti HUDE SANKCIJE !!!