Svet
123 ogledov

Deklica umrla, potem ko je zdravnica ni sprejela

kaselj Shutterstock
Petletno deklico je zdravnica zavrnila, ker je štiri minute zamudila na pregled. Deklica je nekaj ur kasneje umrla.

Wales je pretresla smrt petletne deklice Ellie-May Clark. Z mamo je zamudila na naročeni pregled pri pediatrinji, ki ju ni želela sprejeti. Dekličina mati naj bi sporočila, da bo nekaj minut zamudila na pregled, je za britanske medije povedala dekličina babica. "Zdravnica ju ni želela sprejeti. Zaradi njene odločitve je naša deklica mrtva," je dejala babica. 

Elli-May je bolehala za težko obliko astme. V preteklosti je bila že petkrat hospitalizirana. Po pisanju Daily Maila je bila zdravnica seznanja, da ima deklica hudo obliko bolezni. 

Ellie-May se je stanje poslabšalo v šoli, zaradi česar je odšla prej domov. Mama se je za pregled pri zdravnici dogovorila za 17. uro, v ordinacijo pa sta prispeli ob 17.04. Zaradi zamude jima je zdravnica naročila, naj se vrneta naslednji dan. 

Mati in hči sta šli domov, kjer pa se je deklici v večernih urah stanje močno poslabšalo. Na pomoč so poklicali reševalce, ki pa so bili neuspešni. Deklica je zaradi napada astme nehala dihati, vsi poskusi oživljanja pa so bili neuspešni. 

Zdravnica, ki ima 22 let prakse, je bila s strani tamkajšnje zbornice opozorjena in premeščena. V svoj zagovor je dejala, da je bila takrat pri drugem pacientu, kar se je izkazalo za laž. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 13
  • tototo 09:06 01.marec 2017.

    Če bi bil moj otrok bi bile novice glede zdravnice dosti drugačne..

  • JONIJONI 19:29 27.februar 2017.

    Ni kaj dodat, mogoče samo, vsemogočni bogovi v belem!!

  • flyaway 19:15 27.februar 2017.

    V svoj brskalnik si namesti dodatek AdBlock. In uživaj v straneh brez reklam.