Šport > Nogomet
11 ogledov

Del Bosque podaljšal, Sarma z novim predsednikom

vicente del bosque EPA
Selektor španske nogometne reprezentance bo vsaj še tri leta Vicente del Bosque. Brez predsedniškega stolčka v italijanskem Interju pa je ostal Massimo Morati, ki ga je nasledil Erick Thorir.

Strateg svetovnih in evropskih prvakov je danes sporočil, da je s špansko nogometno zvezo sklenil še dveletno podaljšanje pogodbe, ki bi se sicer iztekla po svetovnem prvenstvu v Braziliji naslednje leto.

Z novo pogodbo bo Del Bosque na čelu reprezentance še na EP leta 2016 v Franciji. "Lahko potrdim, da smo se dogovorili še za dve leti sodelovanja," je Del Bosque dejal v Malabu, prestolnici Ekvatorialne Gvineje, kjer Špance v soboto čaka prijateljska tekma z domačo reprezentanco.

erick thohir predsednik Inter | Avtor: EPA EPA
Del Bosque je krmilo španske izbrane vrste prevzel po odstopu Luisa Aragonesa po EP leta 2008. Španija je pod njegovim vodstvom leta 2010 prvič v zgodovini osvojila svetovno krono, uspeh pa ponovila še na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2012.

Thorir novi predsednik Interja

Indonezijski poslovnež Erick Thohir je novi predsednik italijanskega nogometnega prvoligaša Interja iz Milana, katerega član je tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Thohirja, ki je pred časom kupil 70-odstotni delež milanskega kluba, so za predsednika izvolili na skupščini glavnih delničarjev Interja.

Thohir je tako nasledil Massima Morattija, za katerega so italijanski mediji namigovali, da bo kljub Thohirjevemu prevzemu ostal predsednik kluba. Toda odslej bo "zgolj" častni predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice