Šport
66 ogledov

Del Potro izločil še Nadala

Juan Martin del Potro Profimedias
V finalu olimpijskega teniškega turnirja posameznikov bosta igrala Argentinec Juan Martin del Potro in Britanec Andy Murray.

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray bo imel priložnost za obrambo posamičnega olimpijskega naslova s prejšnjih iger v Londonu 2012. V polfinalu moškega turnirja v Riu je brez večjih težav premagal Japonca Keija Nishikorija s 6:1, 6:4. Če bo Škotu uspelo dobiti še zadnji dvoboj v Riu, bo postal prvi z uspešno obrambo olimpijske zlate medalje med teniškimi igralci.

V velikem finalu Ria bo njegov tekmec Argentinec Juan Martin del Potro. V maratonskem dvoboju proti Rafaelu Nadalu, potem ko sta oba igralca uprizorila nekaj vrnitev in naredila tudi precej napak ter zapravljala vodstvo, je bil po več kot treh urah boljši Argentinec s 5:7, 6:4, 7:6 (5).

V tretjem nizu je imel del Potro v podaljšani igri dve zaključni žogi, eno je Nadal še rešil, nato pa ob sicer dobrem napadu poslal žogico izven igrišča in s tem izgubil možnost za drugo posamično olimpijsko zlato v karieri. Španec je sicer včeraj slvil v igri dvojic.

Del Potro ima tako že najmanj srebrno medaljo, na poti do finala pa tudi dva prestižna "skalpa". Že v uvodu je v Riu presenetil prvega favorita Srba Novaka Đokovića, zdaj pa še zmagovalca iz Pekinga 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.