Slovenija
7 ogledov

Delali bodo tudi med dopustom

Krka Colarič Saša Despot
Ker imajo veliko naročil, bodo nekatere linije delale tudi še prve dni kolektivnega dopusta. V Ukrajini prodaja padla za desetino.

Več linij v Krki obratuje v treh izmenah, nekatere pa bodo obratovale tudi prve dni letošnjega kolektivnega dopusta, ki ga imajo v prvi polovici avgusta, je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik uprave Krke Jože Colarič

Sankcije proti Rusiji grmenje brez dežja

V Ukrajini, kjer so vzhodu vojne razmere, je prodaja glede na lansko prvo poletje letos padla za približno desetino oziroma za približno tri milijone evrov. Colarič je dejal, da blago tja normalno dobavljajo in prejemajo plačila, nekaj težav pri svojem delu pa imajo Krkini strokovni delavci na ukrajinskem jugovzhodnem območju. Glede ukrepov EU proti Rusiji pa Colarič pričakuje, da bo "veliko grmenja in malo dežja" in dodal, da je področje prodaje zdravil ob sankcijah izvzeto. Če bodo sankcije, ki si jih ne želijo, uvedene, pa se jim bodo prilagodili. 

Skupina Krka bo za letošnje naložbe skupaj namenila 167 milijonov evrov. Od tega zneska so v prvem polletju za vlaganja in naložbe namenili že približno 89 milijonov evrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.