Slovenija
53 ogledov

Delnic NKBM ni mogoče prodati

slovenija 16.07.13, Bostjan Jazbec, novi guverner Banke Slovenije, sprejem noveg Anže Petkovšek
Borza. Ustavila trgovanje z delnicami Abanke in NKBM ter z bančnimi obveznicami.

Borza je danes ustavila trgovanje z delnicami NKBM in Abanke ter s podrejenimi obveznicami Banke Celje, Factor banke, NKBM, NLB in Probanke.

Ocenili so, da "niso zagotovljene ključne informacije, ki bi povprečnemu vlagatelju omogočile sprejemanje informiranih naložbenih odločitev". Katere, niso navedli.

V Banki Slovenije pravijo, da jim razlogi za to odločitev niso znani. Če so povezani z obremenitvenimi testi, ki se izvajajo v desetih bankah, se sprašujejo, zakaj so ustavili trgovanje z vrednostnimi papirji le štirih bank glede na to, da ti še niso končani in je nemogoče napovedovati učinke. Banka Slovenije je borzi že pred dnevi povedala, da "pričakovanje rezultatov objave obremenitvenih testov ne bi smelo biti razlog za ustavitev trgovanja".

Lahko bi se posvetovali

Menijo, da bi pred ustavitvijo trgovanja z vrednostnimi papirji bank "vsekakor pričakovali več pripravljenosti za predhodno (pravočasno) posvetovanje"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.