Slovenija
28 ogledov

Nadzorniki Telekoma ostajajo

Številni Divačani se sprašujejo, v čigavem interesu deluje Matoz. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Delničarji Telekoma Slovenije na današnji skupščini niso odločali o zamenjavi nadzornega sveta pod vodstvom Tomaža Berginca. Ker je AUKN zahtevo za razrešitev zdajšnjih nadzornikov in imenovanje novih umaknila pravočasno, je namreč predsednik skupščine Stojan Zdolšek ugotovil, da te točke na dnevnem redu ni.

Sejo skupščine Telekoma,je vodil Stojan Zdolšek, ki je bil za predsednika predlagan že na začetku, a je vlada pozneje dopisno predlagala Francija Matoza, sicer osebnega odvetnika premierja Janeza Janše. Za predsednika je Matoza na skupščini predlagal Dari Južna, vendar pa v to ni uspel prepričati ostalih delničarjev.

Med skupščino je komisija za preprečevanje korupcije poslala sporočilo, da bodo ukrepali proti Janši in Matozu. "Glede na to, da je odvetnik Franci Matoz osebni odvetnik predsednika vlade v kazenskem postopku, hkrati pa je bil tudi kandidat stranke SDS na minulih državnozborskih volitvah, omenjena informacija kaže na vse znake kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije s področja nasprotja interesov, kjer so tovrstne prakse izrecno prepovedane," so zapisali. Napovedali so, da bodo pridobili potrebno dokumentacijo in o tem razpravljali na naslednji seji senata komisije.

Odgovor na to, ali bodo ukrepali glede na to, da Matoz zdaj seje ne vodi, še čakamo.

Razdelili so tudi bilančni dobiček

Delničarji Telekoma Slovenija so se na današnji seji seznanili tudi z morebitnimi vloženimi tožbami zoper nekdanje vodstvo družbe pod vodstvom Bojana Dremlja. Odločili so še o razdelitvi bilančnega dobička, podelili razrešnico upravi pod vodstvom Ivice Kranjčevića ter nadzornemu svetu in za revizorja za poslovno leto 2012 imenovali družbo KPMG Slovenija.

Komentarjev 1
  • titty 16:01 21.junij 2012.

    Gnusno! Pa taka vlada, fuj!