Slovenija
91 ogledov

Delnice Janševe TV naprodaj čez dober teden

nova24tv Žurnal24 main
Javna prodaja delnic nove televizije Nova24TV, katere izdajateljica je družba Nova24TV.si, se bo začela 19. oktobra, je povedal direktor družbe Nova hiša Boris Tomašič.

Predviden je razpis 30.000 delnic z nominalno vrednostjo 100 evrov. Izvršni direktor Nova24TV.si je sicer Andrej Kregar, predsednik upravnega odbora pa Aleš Hojs.

Boris Tomašič je pojasnil, da bo delnice lahko kupil kdor koli na vseh večjih poštah po Sloveniji do 28. novembra.

V razvidu medijev ministrstva za kulturo je sicer od septembra mogoče najti tudi internetni in radijski medij, Nova24TV.si in Novi radio. Njun izdajatelj je družba Nova hiša, ki jo je julija ustanovila skupina družbenikov. Že skoraj mesec dni po Tomašičevih besedah ekipa novinarjev intenzivno pripravlja nov portal Nova24TV.si, ki bo javno dostopen 15. oktobra.

Največji lastnik radia dolgoletni podpornik SDS

Iz razvida medijev je mogoče razbrati, da sta odgovorna urednika novih medijev Uroš Urbanija (Nova24TV.si) in Uroš Novak (Novi radio). Poleg predsednika SDS Janeza Janše, ki novo medijsko hišo že od začetka javno podpira, je med najmanj petodstotnimi lastniki Novega radia najti tudi Francija Matoza, Franceta Cukjatija, Aleša Primca in Tomašiča, ki ima največji, nekaj manj kot 22-odstotni delež.

Med lastniki radia pa je tudi podjetje Bartolomea s skoraj 5,5-odstotnim deležem. Edini lastnik podjetja je Stanislav Petek, dolgoletni podpornik SDS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • westal 06:59 12.oktober 2015.

    Dkler nakup ni obvezen po zakonu mojih €urov ne bodo dobili.

  • h3o 15:38 11.oktober 2015.

    te dneve beležimo zmerne seizmološke tresljaje z epicentrom v murglah

  • dragec 12:56 11.oktober 2015.

    Misliš JJ, strinjam se