Slovenija
20 ogledov

Večer menda v roke skrivnostnemu podjetju

Večer časopis Saša Despot
Prodaja. Delo, hčerinska družba Pivovarne Laško, naj bi prodalo skoraj 80-odstotni delež v Večeru podjetju Medici iz Nemčije.

Družba Delo, ki je hčerinska družba Pivovarne Laško, je prodala 79,24-odstotni delež Večera. Po neuradnih informacijah naj bi bil kupec podjetje Medici iz Hamburga, po poročanju STA pa naj bi ga kupili za 5,1 milijona evrov.

Aktiv za zdaj ve premalo

Iz aktiva in zastopstva uredništva časnika Večer so sporočili, da težko konkretno komentirajo napovedano prodajo Večera, saj da razpolagajo s premalo informacijami o prodaji. “Upamo, da gre za strateškega kupca z jasno vizijo medija, ki namerava družbo krepiti, razvijati njene proizvode ter vlagati v perspektiven in delaven kader,” so zapisali. “Sicer pa ne o kupcu ne o tem, da je prodaja Večera blizu, nismo bili obveščeni. Upamo, da se bo kupec kmalu predstavil in razgrnil svoje načrte glede razvoja medijskega podjetja,” dodajajo novinarji Večera.

Prodajajo ga že tri leta

Spomnimo: družba Delo že več let prodaja Večer. Urad za varstvo konkurence je septembra 2009 Delu naložil, naj proda vsaj 75-odstotni delež v družbi Večer zaradi ugotovljene presežne tržne koncentracije. Prekmursko računalniško podjetje 3Lan je leta 2010 tako zanj ponujalo dobrih devet milijonov evrov, vendar ni dobilo soglasja ministrstva za kulturo. Pozneje pa je Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila tudi, da je NKBM prek povezanih oseb, med katerimi je bil tudi Matej Raščan, lastnik propadlega podjetja Delo Revije, na koruptiven način podjetju 3Lan zagotovila sredstva za nakup Večera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.