Slovenija
14 ogledov

Denar Ljubljančanov končal pri Jankoviću

Zoran Janković Špela Mohorič
Zaupni dokument davčne uprave naj bi dokazoval, da je denar mestne občine Ljubljana (MOL), ki jo vodi župan Zoran Janković, po več transakcijah končal na bančnem računu podjetja v lasti istega Zorana Jankovića.

Davčna uprava (Durs) je že na začetku januarja o svojih ugotovitvah suma storitve kaznivih dejanj obvestila tožilstvo. Kot so v dokumentu zapisali na Dursu, je MOL 2. novembra 2010 družbi Grep nakazal nekaj več kot 11 milijonov evrov denarja, avgusta 2011 pa še 4 milijone evrov, je poročal Pop TV. To naj bil denar, ki ga je MOL kot finančno injekcijo namenila projektu Stožice.

Vendar pa je Grep, ki ga vodi Jankovićev znanec Uroš Ogrin, okroglega pol milijona občinskih evrov prenakazal podjetju Baza Dante. Tam je direktor Boštjan Stamejčič, vodja projetkov v Jankovićevem družinskem podjetju Electa.

Še istega dne je Baza Dante nekaj manj kot 400 tisoč evrov nakazala podjetju KLM Naložbe, ki je v večinski lasti Jankovića, župana in predsednika stranke Pozitivna Slovenija. 100.000 evrov pa je isto podjetje nakazalo še rokometnemu klubu Krim, v katerem je Janković vrsto let opravljal predsedniško funkcijo.

Türk videl obremenilni dokument?

Kot je še poročala televizija, se je januarja v času mandatarske krize razširila vest, da je tožilstvo predsedniku države Danilu Türku pokazalo nek za Jankovića obremenilni dokument. Türk je to takrat zanikal, a Jankovića po fiasku v  glasovanju za premiersko funkcijo v DZ ni vnovič predlagal za mandatarja.

Komentarjev 57
  • primorka 14:58 22.maj 2012.

    Zakaj ne delujejo plusi, samo minuse označi ?

  • primorka 14:57 22.maj 2012.

    Zakaj ne delujejo plusi, samo minuse označi ?

  • primorka 14:57 22.maj 2012.

    Zakaj ne delujejo plusi, samo minuse označi ?