Šport
38 ogledov

Denar še naprej v dobrodelne namene

Gašper Vidmar Urban Gorjanc Goran Dragić Aleš Fevžer
Pri dobrodelni akciji, ki je znova omogočila igranje košarke Urbanu Gorjancu, je ostalo nekaj denarja

Po tem, ko so Urbanu Gorjancu odkrili Marfanov sindrom, zaradi katerega je moral izpustiti evropsko prvenstvo do 20 let na domačih tleh, so skupaj stopili KZS, Špas teater in Goran Dragić, ki so pripravili dobrodelno gledališko predstavo ter zbiranje sredstev, namenjenih operaciji. To je Gorjanc opravil v Seulu in julija letos dobil pisno potrdilo dr. Songa, kirurga, ki je opravil poseg, da je bolezen odpravljena in, da znova lahko igral profesionalno košarko. Pred dnevi je podpisal pogodbo z Novo KBM Mariborom, kjer bo igral v prihodnji sezoni Lige Telemach, ki se začenja 11. oktobra.

gorjanc Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Najprej bi se rad iskreno zahvalil vsem, v prvi vrsti pobudnikom akcije in seveda vsem tistim, ki so se na to z veseljem odzvali, vse organizirali ali kakorkoli pomagali in mi s tem dali dodatno podporo, dobro energijo ter moč za operacijo. Z zbiranjem sredstev so mi omogočili lažjo pot po operaciji, boljšo rehabilitacijo ter na koncu, kar je zame najbolj pomembno in kar je bil na nek način tudi cilj akcije, vrnitev pod obroče. Veseli me in mislim, da tudi vse, ki so sodelovali, da se je vse tako odlično izteklo," je dejal Gorjanc.

Akcija se zdaj zaključuje z razdelitvijo preostalih sredstev (6580,86 evrov) dvema organizacijama, ki to zelo potrebujeta. Polovico vsote bo namenjenih Zvezi prijateljev mladine za nakup šolskih potrebščin, namenjenih za otroke iz socialno ogroženih družin, 3290,43 evrov pa za slovensko košarkarsko reprezentanco na vozičkih.

"Veseli me, da bodo zbrana sredstva, ki so ostala, šla za reprezentanco na vozičkih in za šolske potrebščine otrokom, ki si tega ne morejo privoščiti saj sem sam kot otrok videl, kako je, ko denarja za to enostavno ni. Vem, da bo denar šel v dobre roke in pomagal pomoči potrebnim. Na koncu še enkrat iz srca hvala vsem in verjamem, da se bodo takšne odlične akcije z istimi akterji ponavljale še v bodoče! Hvala," je še povedal košarkar.

"Košarkarska družina mora stopiti skupaj"

"Z Urbanom, Goranom Dragićem ter Špas Teatrom som se na Košarkarski zvezi Slovenije odločili, da preostanek sredstev namenimo košarkarski reprezentanci na vozičkih ter za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. Po letošnjem premoru bomo akcijo, ki bo znova namenjena nekomu, povezanem s košarko, nadaljevali prihodnje leto, ko se s Špas Teatrom ter njegovo direktorico Uršo Alič že dogovarjamo, katera od predstav tega gledališča bo namenjena zbiranju sredstev. Lepo je, ko košarka združuje in želim si, da bi še naprej dokazovali, da je tako," je menil Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc in marketinga.

"Lani sem se odločil pomagati Urbanu, ki je bil soočen s težko boleznijo. Zdi se mi, da mora košarkarska družina v takšnih primerih stopiti skupaj. In to smo storili. Urbanovo popolno okrevanje pa je najlepše kar se je lahko zgodilo in jasna potrditev, da je potrebno vztrajati na poti, ki smo si jo začrtali. Tako bomo sredstva, ki so ostala iz naslova pomoči za Urbana sedaj razdelili med invalidne otroke in otroke, ki si ne morejo privoščiti šolskih potrebščin. Na tak način se naše poslanstvo nadaljuje, na kar sem zelo ponosen," pa je dejal kapetan slovenske izbrane vrste Goran Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.