Šport
27 ogledov

Denar z dobrodelnih tekem v davčne oaze

Lionel Messi EPA
Argentinec Guillermo Marín, svetovalec Lionela Messija, je španski policiji priznal, da je del denarja, ki ga je velezvezdnik nabral na dobrodelnih tekmah, končal v davčnih oazah.

"Tekme, ki so bile kot dobrodelne prireditve leta 2012 in 2013 odigrane v štirih ameriških državah pod sloganom 'Messi in prijatelji proti ostanku sveta', niso bile prirejene zaradi dobrodelnosti ali zaradi dobrega namena," so zapisali pri španskem časniku El País.

V članku je zapisano, da so dvoboji na katerih je Lionel Messi domnevno zbiral denar za svojo fundacijo, "skrivali mrežo podjetij in tranfeserje denarja v davčne oaze kot sta Hong Kong in otok Curaçao v Karibih."

Guillermo Marín, ki je soorganiziral "dobrodelne" tekme, je junija policiji v Madridu posredoval nasprotujoča in pomankljiva dejstva. "Potem ko je bil stisnjen v kot, je priznal, da je ukazal prenos denarja, gre za neznano vsoto, na račun banke First Caribbean International Bank of Curacao. Denar je prejelo podjetje Mandatos Valneg", so še zapisali pri španskem mediju. Argentinski poslovnež sicer ni razkril posameznika ali posameznike, ki stojijo za računom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.