Slovenija
108 ogledov

Denar za plače kar iz stanarin

Študentski dom Anže Petkovšek
Študentski domovi. Nova uprava zaposluje. Študente je strah, da bodo za postelje plačevali več.

Ljubljana. “Čeprav naj bi vladalo vsesplošno varčevanje, novo vodstvo zaposluje, odprta so že tri delovna mesta,” opozarjajo študenti Študentskega doma Ljubljana (ŠDL).

Tam je direktorica nedavno postala dejavna članica SDS Meta Škufca. Natančnejših pojasnil o novih zaposlitvah nam niso dali, saj pravijo, da so razpisi javno objavljeni in da rok za prijavo še ni potekel.

Viri denarja za plače

Pridobili smo dokumente, iz katerih izhaja, da namerava Škufčeva v upravi zaposliti pomočnika direktorja, v sektorju za splošne, kadrovske in pravne zadeve poslovnega vodjo programa, v sektorju za študentske zadeve pa še enega vodjo. Pri vseh treh so viri financiranja predvideni “iz javnih sredstev, deloma iz subvencij in delno iz stanarin študentov”. Študentje pravijo, da od vodstva pričakujejo, da nove zaposlitve ne bodo prinesle zvišanja stanarin za bivanje v zavodu. Na ministrstvo za izobraževanje so v ŠDL poslali tudi prošnjo za soglasje k zaposlitvi, v vseh primerih zaradi povečanega obsega del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.