Šport
13 ogledov

Denić skrčil seznam, rokometaši nared za Dansko

Slovenski rokometaši so se vrnili v domovino. Saša Despot
Slovenska rokometna reprezentanca bo konec tedna nastopila na močnem pripravljalnem turnirju na Danskem.

Slovenski selektor Boris Denić bo na tekmovanje, kjer se bo Slovenija predstavila v družbi Danske, Francije in Norveške, odpeljal 16 igralcev; v zadnjem trenutku je namesto poškodovanega Matevža Skoka vpoklical Klemna Ferlina.

Slovenska izbrana vrsta se je zbrala v nedeljo in že opravila prvi trening, v Zrečah pa bodo rokometaši ostali do srede. Danes in v torek jih čaka še nekaj treningov, na katerih bodo pilili zadnje malenkosti pred odhodom, selektor Denić pa je dogajanje strnil tudi na današnji novinarski konferenci.

S prvotnega seznama je črtal Gorazda Škofa, Dragana Gajića, Vida Kavtičnika, Luko Žvižeja in Uroša Zormana. Pri zadnjem se je za nenastopanje odločil predvsem zato, ker danes še igra tekmo Lige prvakov, pri drugih pa tudi zaradi zdravljenja starih poškodb.

"Poskusili bomo utrditi to, kar delamo že leta. Zanesljivo bo to dober turnir. Državna reprezentanca gre vedno na tekme zmagat, ne glede na svojo zasedbo. Ne gremo tja samo sodelovat. Želim videti določene igralce in jim dati priložnost ter želim, da delamo stvari pravilneje. Zanimala me bo izvedba in videli bomo, kje smo, poskusili pa se bomo še bolj utrditi za junij," je zadnje dogajanje strnil selektor in opomnil, kje bo poudarek danskega turnirja – priprave na dodatne kvalifikacije za uvrstitev na SP.

Bombač: Vemo, kjer smo in kam spadamo

Tudi Dean Bombač se je strinjal, da čeprav tekmovalno turnir morda ne bo v ospredju, slovenska izbrana vrsta nikakor ne bo šla na sever Evrope samo na izlet: "Na Dansko gremo na tri močne tekme, vse tri bomo želeli dobiti – kot vedno. Želimo se čim bolje pripraviti na tisto, kar nas čaka junija. Najpomembneje je, da smo spet skupaj. V ospredju bo tudi tekmovalnost, saj za to treniramo. Vemo, kje smo in kam spadamo, ampak to moramo potrditi."

Rokometna zveza Slovenije je še sporočila, da bodo Denićevi izbranci pred odločilnima tekmama odigrali še prijateljski dvoboj z Avstrijo, ki bo 1. junija v Sloveniji.

Na Danskem se bo slovenska vrsta 3. aprila ob 21. uri najprej udarila z gostitelji turnirja Danci, aktualnimi svetovnimi in evropskimi podprvaki, naslednji dan bo ob 18.45 sledila tekma z aktualnimi evropskimi prvaki Francozi, za konec turnirja pa se bodo Denićevi izbranci 6. aprila ob 18. uri pomerili z Norvežani.

Selektor na priprave povabil 21 rokometašev

Denić je na priprave povabil 21 rokometašev, zdaj pa je seznam skrčil za pet imen. Na njem so ostali Marko Bezjak (Magdeburg), Dean Bombač (Pays d'Aix), Uroš Bundalo (Celje Pivovarna Laško), Jure Dolenec (Montpellier), Matej Gaber (Montpellier), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Primož Prošt (Frisch auf Göppingen), Simon Razgor (Maribor Branik), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), Staš Skube (Gorenje), Mario Šoštarič (Gorenje), David Špiler (Meškov Brest), Miha Žvižej (Fenix Toulouse) in Klemen Ferlin (Trebnje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.