Magazin > VIP
193 ogledov

Denis Porčič: V oddaji ni šlo brez poškodb

Zvezde plešejo, Martina Plohl, Denis Porčič, Chorchyp Saša Despot
Drugouvrščeni tekmovalec prve sezone oddaje Zvezde plešejo je za naš medij povedal, kaj je o nastopu v oddaji mislil sprva. Dodal je, da brez poškodb ni šlo in da se je z nekaterimi sotekmovalci zelo povezal.

Kako daleč ste mislili, da boste prišli, ko ste začeli s šovom?

Ko so me povabili, sem najprej hotel zavrniti. Vzel sem si čas za razmislek, saj sem resnično mislil, da nisem za ples. Potem sem sprejel izziv, ker trenutno delam na osebnostni rasti in imam rad izzive. Ko sem se prijavil, sem si rekel, da bom veliko dosegel, če bom zdržal dve ali tri oddaje. Ravno takrat, okoli tretje oddaje, mi je vse skupaj postalo zelo všeč – celoten šov, ljudje okoli mene, začel sem se učiti ples in videl, kako ga lahko vkomponiram v borilne veščine … Nisem imel cilja priti do finala, samo delal sem najbolje, kakor sem lahko. Vesel sem, da sem sploh bil tukaj, kaj šele v finalu (smeh). Dejanu zmago zelo privoščim, ker je super človek in odličen plesalec.

Vidva sta se ujela tudi na osebni ravni, kajne? Postala sta dobra prijatelja …

Ja, ujela sva se. Najina energija je podobna. Oba sva vzljubila ples, oba imava rada glasbo … Povezuje naju ta podobna energija.

Rekli ste, da boste nadaljevali s plesom …

Ja, res je. Z Martino imava že nekaj datumov rezerviranih za nastope za dobrodelne namene, nekaj nastopov imava v šolah, za pomoč živalim. Vse, kar sem se naučil, bom dajal tudi v borilne veščine.

So bile kakšne poškodbe?

Ja, imel sem natrgano mišico na nogi in koleno sem imel poškodovano.

Ste kdaj pomislili, da bi odnehali?

Ne! Jaz odneham, ko padem po tleh (smeh).

Kateri ples je vaš najljubši?

Rumba mi je zelo všeč, to sem najraje plesal, čeprav je vsak ples nekaj posebnega. Tudi paso doble sem rad plesal, ker mi je bil blizu zaradi odrezavih gibov in malo spominja na borbo.

Kateri se vam je zdel najtežji?

Najtežji se mi je zdel quick step, zadnji ples, ampak sem tudi tega z odliko odplesal!

Mislite, da se zdaj dovolj spoznate na ples, da bi upali sesti za sodniško mizico?

Ja, mogoče pa res. Že tako, ko smo plesali, ko sem gledal druge in ko sem gledal sebe, sem vedel, kaj moram popraviti. Za sodnika mi še veliko manjka, ampak ne bi se branil (smeh).

Kakšen sodnik bi bili?

Gledal bi na izražanje, da ljudje vzljubijo ples. V tem bi bil strog, v teh čustvih!

Ste se katerega od sodnikov bali?

Ne, da sem se jih bal, globoko sem jih spoštoval in od njih sem se veliko naučil. Kot sem že povedal, samurai pomeni 'služiti' in s tem, ko so mi dali določene napotke, sem jim služil in izboljšal svoj ples. Do njih čutim veliko spoštovanje.

Kako veliko je razočaranje, ker z Martino nista osvojila plesnega globusa?

Sploh ga ni! (smeh) Nisem si niti nikoli predstavljal, da bi osvojil ta globus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.