Šport > Moto športi
60 ogledov

Dennis: Jordan je vaški idiot

ron dennis Profimedias
Prvi mož britanske ekipe Ron Dennis je strokovnega komentatorja BBC Eddieja Jordana proglasil za ''vaškega idiota''.

Nekdanji šef ekipe F1 Jordan Grand Prix, ki je v elitnem dirkaškem športu tekmovala med letoma 1991 in 2005, je bil pred začetkom dirkaškega konca tedna v Veliki Britaniji kritičen od McLarna in s svojimi besedami izzval bes prvega moža ekipe iz Wokinga Rona Dennisa.

eddie jordan | Avtor: EPA EPA
''Lahko rečemo, da je Honda v razsulu, a z McLarnom ni nič drugače,'' je dejal Eddie Jordan. ''McLaren je senca samega sebe, odkar je arogantno napovedal, da bo Lewis Hamilton obžaloval dan, ko je zapustil ekipo in se preselil k Mercedesu. Poglejte, kako se je to izteklo,'' je dodal Irec.

Odločitev aktualnega svetovnega prvaka, da se iz Wokinga preseli v Brackley, kjer je zamenjal Michaela Schumacherja, se je marsikomu zdela tvegana, a se je kmalu izkazalo, da je Britanec zadel v polno. Prvo leto je končal na četrtem mestu dirkaške razvrstitve, lani pa se je veselil drugega naslova svetovnega prvaka. Zelo dobro mu kaže tudi v letošnji sezoni, v kateri ima po devetih dirkah 17 točk prednosti pred Nicom Rosbergom.

McLaren je po odhodu britanskega dirkača pričel toniti v brezno. Kljub prihodu nekdanjega dobavitelja motorjev, s katerim sta skupaj osvojila več naslovov svetovnega prvaka, pa se kriza nadaljuje. ''V vrhu McLarna še vedno prevladuje aroganca. Brezupno počasni so in kdor misli, da je razlog samo motor, si meče pesek v oči. Motor je velik del, a tu so še druge reči,'' je bil kritičen Jordan.

Irskemu strokovnjaku je odgovoril šef McLarna Ron Dennis. ''Formula ena je kot družina. Družine živijo v vaseh in vsaka vas ima vaškega idiota. On ustreza temu kriteriju. Ne smatram ga za sovražnika, vendar mislim, da ni v stiku z realnostjo. Rad bi bil barvit, a na račun drugih ljudi,'' je povedal Britanec.

''S Hondo smo pred velikim izzivom - spopadamo se z zanesljivostjo in hitrostjo. Ali je naporno? Seveda, a napor je treba spremeniti v motivacijo. Brez podpore podjetja, kakršno je Honda, je nemogoče osvojiti naslov prvaka, zato je to pravi izziv za nas,'' je sklenil Dennis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.