Šport > Moto športi
19 ogledov

''Magnussen je lahko svetovni prvak''

ron dennis šef mclarna niki lauda Profimedias
Šef McLarna Ron Dennis, ki je na čelu britanske ekipe zamenjal Martina Whitmarsha, je prepričan, da Kevin Magnussen lahko postane svetovni prvak.

Ron Dennis se je pred začetkom letošnje sezone vrnil na čelo McLarna, ki pod vodstvom njegovega naslednika Martina Whitmarsha ni dosegel želenih rezultatov. Srebrni so po VN Avstralije na vrhu konstruktorske razvrstitve, zahvaljujoč drugemu mestu Kevina Magnussena in tretjemu Jensona Buttona. Dennis po dirki ni mogel prehvaliti 21-letnega novinca, ki se je proslavil kot vzhajajoča zvezda tega elitnega dirkaškega športa.

''Ima vse lastnosti, ki so potrebne za osvojitev naslova svetovnega prvaka, vendar mu moramo zagotoviti konkurenčen dirkalnik,'' je povedal Dennis in dodal: ''Ena dirka je ena dirka. Bomo videli, kako bo po štirih. Njegova predanost me ne skrbi. Pripravljen se je žrtvovati, to je jasno. V Jensonu je našel fenomenalnega mentorja in zelo dobro se razumeta.''

Razhod s Pérezom pravilna odločitev

kevin magnussen | Avtor: Profimedias Profimedias
McLaren je pred začetkom sezone odslovil Sergia Péreza, ki košarice ni pričakoval, Dennis pa je prepričan, da je Magnussen upravičil njihovo odločitev.  ''Ne verjamem, da bi se lahko bolje odrezal. Cel vikend ni napravil napake. Niti s kolesom ni zapeljal s steze, upošteval je navodila in pritiskal v pravem trenutku. Lahko ga samo pohvalim. Upravičil je našo izbiro. Težko je sprejeti odločitev in ponuditi priložnost novemu dirkaču. Vesel sem, da smo se tokrat odločili pravilno,'' je še povedal Dennis.

Magnussen je dirko za VN Avstralije začel s četrtega startnega mesta, sedem mest višje od moštvenega kolega Buttona. ''Po zahtevnih kvalifikacijah v mokrih in suhih pogojih – kdo bi si upal zahtevati več?'' je sklenil šef McLarna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.