Magazin > VIP
22 ogledov

Depardieuja udarili po denarnici

Gerard Depardieu FameFlynet
Francosko sodišče je igralca Gerarda Depardieuja kaznovalo s 4000 evrov kazni ter mu za šest mesecev odvzelo vozniško dovoljenje, ker se je po Parizu s skuterjem vozil pod vplivom alkohola.

Igralca so aretirali novembra lani, potem ko je večkrat padel s skuterja in so mu v krvi našli trikrat višjo mero alkohola od dovoljene.

Kazen so Depardieuju naložili v odsotnosti, potem ko se večkrat ni prikazal na sodišču. V zadnjih tednih igralec v Rusiji sicer snema nov film. Grozila mu je sicer dveletna zaporna kazen, a tožilstvo ni zahtevalo zapora.

Nekdaj priznani igralec zadnja leta nase pozornost vleče predvsem s svojim raztresenim obnašanjem. Avgusta lani je prejel opozorilo, ko je udaril motorista, ki je igralca prisilil, da je s svojim skuterjem nenadno zavil. Leta 2011 pa je pritegnil mednarodno pozornost, ko je poskušal urinirati v steklenico na krovu letala, saj mu osebje ni dovolilo uporabe stranišča, ker se je letalo pripravljalo za vzlet.

Pozornost pa je pritegnil tudi z davčnimi spori s francoskimi oblastmi. Novembra lani je igralec napovedal, da se bo preselil v tujino, potem ko je socialistična vlada predsednika Francoisa Hollanda napovedala dvig davčne stopnje na prihodke, višje od milijon evrov, na 75 odstotkov. Prebivališče si je uredil v Belgiji, ruski predsednik Vladimir Putin pa mu je celo dodelil rusko državljanstvo.

Odločitev igralca je sprožila ogorčenje, neodobravanje pa je bilo deležno tudi Depardieujevo prijateljevanje s Putinom in avtoritarnim čečenskim voditeljem Ramzanom Kadirovom.

Komentarjev 1
  • Oxxo 15:59 21.junij 2013.

    Gerard ima že čisto skisane možgane. Pijanec. Ne vem zakaj takšnega človeka še kdo najame za snemanje filma?