Šport > Nogomet
21 ogledov

Derbi: Bayern pred "rumeni zid" brez Ribéryja

Ribery Francija Ukrajina Pariz dodatne kvalifikacije EPA
Bayern na sobotnem derbiju prve Bundeslige proti Borussii Dortmund ne bo mogel računati na francoskega krilnega nogometaša Francka Ribéryja, ki se je iz Pariza vrnil s počenim rebrom.

Kandidat za letošnjo zlato žogo Franck Ribéry bo izpustil sobotni derbi z Borussio Dortmundom, lahko pa bi manjkal tudi na tekmi Lige prvakov proti CSKA Moskvi, je v četrtek sporočil Bayern München.

Evropski nogometaš leta je ob zmagi Francije nad Ukrajino utrpel več ostrih startov, z rojaki pa se je po zmagi (3:0) veselil uvrstitve na brazilski mundial.

Nepremagljivi niz na resnem preizkusu

"Ima počeno deseto rebro in gotovo ne bo igral proti Borussii Dortmundu v soboto," so v izjavi za javnost zapisali pri Bavarcih. "Udeležba 30-letnika na tekmi skupinskega dela proti CSKA Moskvi naslednji teden je prav tako vprašljiva."

Nepremagani Bayern, izgubil ni že na 37 zaporednih ligaških tekmah, kot vodilna ekipa prve Bundeslige z 32 točkami gostuje pri Dortmundu (28).

Friedrich podpisal kot prost igralec

"To je grenko, ljubše bi mi bilo, da bi sodeloval na tej vrhunski tekmi. Ampak prepričan sem, da bo ekipa uspešna tudi brez mene," je dejal Ribéry. Medtem, ko je njegova odsotnost za tekmo s CSKA v večji meri nepomembna, ekipa Josepa Guardiole je že uvrščena v osmino finala, ga bodo na Signal Iduna Parku še kako pogrešali, glede na to, da Pep ne bo mogel računati že na prvega vezista Bastiana Schweinsteigerja.

Tudi v vrstah BVB ni vse rožnato, za tekmo sta že odpadla dva člana prve branilske postave Mats Hummels in Marcel Schmelzer, ki sta jo skupila ob gostovanju Nemčije na Wembleyju. Tudi zato so iz Porurja v četrtek sporočili, da se jim je pridružil prosti igralec Manuel Friedrich, 34-letni nekdanji nemški reprezentant, ki je s klubom uspešno treniral v zadnjih dneh.

Pustil dober vtis

Friedrich je podpisal pogodbo do konca leta, potem ko je zapustil Bayer Leverkusen ob koncu zadnje sezone in do novembra ni našel kluba.

"Odzvali smo se na poškodbe, ki jih imamo v naši obrambi," je dejal športni direktor BVB Michael Zorc. "Manuel Friedrich ima veliko izkušenj in na treningih je pustil zelo dober vtis."

Veseli se "kul" obdobja v črno-rumenem dresu

Še kako je Friedrichu verjetno pomagalo tudi poznanstvo s trenerjem Jürgnom Kloppom, ki ga je treniral še pri Mainzu 05. Preden je leta 2007 podpisal za Bayer je igral tudi za Werder Bremen.

"Res se že veselim, da bom nosil dres Dortmunda, ko bom prišel na stadion," je dejal devetkratni reprezentant. "To veselje sem imel tukaj le kot gost, da pa zate in ne proti tebi navija 'rumeni zid' (stoječa tribuna za enim od obeh golov, op. a.) mora biti izjemen občutek. Veselim se 'kul' obdobja v črnem in rumenem."

Poleg osrednjega branilca Hummelsa in bočnega branilca Schmelzerja je v zadnjih tednih pri Dortmundu "nastradal" tudi srbski steber obrambe Neven Subotić, ki je s poškodbo kolena že zaključil sezono. Desni bočni branilec Łukasz Piszczek se je po operaciji v poletnem premoru šele dobro vrnil v pogon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.