Šport > Nogomet
23 ogledov

''Derbi je posebna tekma, prestižna''

Maribor, Schalke, Ante Šimundža EPA
Nogometaše Maribora in Olimpije v sredo v Stožicah čaka zaostala tekma 3. kroga državnega prvenstva.

Vijoličasti se v tekmo, ki je na sporedu ob 20.05, podajajo s prvega mesta prvenstvene lestvice in 55 točkami z željo in ciljem po osvojitvi novih treh. Olimpija je s 46 točkami četrta.

Mariborčani so v zadnjih dveh krogih v prvenstvu vknjižili zgolj remija proti Domžalam in Krki, njihovi apetiti po zmagi so zato tokrat še toliko večji. Ljubljanska in mariborska ekipa sta se v tej sezoni na večnem derbiju srečali že dvakrat, tekma 12. kroga oktobra v Mariboru se je končala z remijem 3:3, dvoboj 21. kroga v začetku marca v Stožicah pa z zmago vijolic z 1:0.

Mariborčani maksimalno motivirani

Za tokratno tekmo v Ljubljani trener Ante Šimundža ne bo mogel računati na kaznovanega Marka Šulerja, prav tako bo zaradi poškodbe hrbta manjkal Željko Filipović, nekaj težav s trebušno prepono ima tudi Sintayehu Sallalich. A igralski kader mariborskega stratega ne skrbi, kot je dejal, je ekipa maksimalno pripravljena na tekmo.

"Vzdušje pred derbijem je napeto, delovno, pripravljeno, osredotočeno, ustaljeno, tekmo pričakujemo maksimalno motivirani. Res je, da sta dva igralca odpadla iz kadra, bomo videli, kako bo s Sallalichom, vsi drugi so maksimalno pripravljeni za tekmo," je danes v Ljudskem vrtu dejal Šimundža.

Ekipi sta se v tej sezoni že pomerili, a je vsaka tekma drugačna. "Dva derbija smo že odigrali, šlo je za dve različni tekmi, tudi tretja bo drugačna, vsaka tekma se razlikuje, pa tudi če se igra takoj naslednji dan. Derbi je posebna tekma, prestižna, pomembna za vse, a tudi ta prinaša tri točke, ki so v ospredju. V ekipi bomo dali čustva na stran, igrali osredotočeno. Pričakujem dinamično in všečno igro za gledalce, s smerjo ustvarjanja rezultata," je dejal mariborski strateg.

Vijoličasti bodo veliko stavili na izkušnje, težkih tekem so vajeni. "Imamo potrebne izkušnje, dovolj tekem za sabo, vsi se zavedamo, da ena tekma ne določa prvenstva, je ena v nizu, ki jo jemljemo zelo, zelo resno," je še povedal Šimundža.

Bohar: Težko je napovedati, kakšna bo tekma

Pomembnosti dvoboja se še kako zavedajo tudi igralci, ki pa se z nasprotnikom ne obremenjujejo. Tudi zanje velja, da so glavni cilj tri točke. "Nič drugače ni, da je tekma na sporedu šele zdaj, vemo da gre za derbi, ki bo vedno ostal večni, tribune bodo bolj polne kot ponavadi. Kakšna bo tekma, je težko napovedati, upam da bo šla v našo smer, kamor si mi želimo," je pred tekmo dejal Damjan Bohar.

Tudi steber mariborske zvezne vrste pravi, da se tekme med sabo zmeraj razlikujejo. "Nemogoče je igrati z istim izidom ali ritmom, vemo, da je tudi Olimpija odlična ekipa. Trenirali smo kot vedno, tako kot vedno, gremo v tekmo agresivno in napadalno z željo po treh točkah. Z nasprotnikom se ne obremenjujemo, pač pa sami s sabo, da bi čim bolje izgledali na igrišču," je še dejal Bohar.

Tekmo v Stožicah bo sodil Damir Skomina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.