Šport > Nogomet
15 ogledov

Derbi kola pripadel Cityju

Raheem Sterling EPA
V 17. kolu angleškega prvenstva je Manchester City premagal Arsenal z 2:1.

Manchester City je z domačo zmago proti Arsenalu, ta je izgubil drugič zapored v gosteh, kar se mu ni pripetilo že dve leti, skočil na drugo mesto angleškega prvenstva. Jutri ga sicer lahko z zmago v mestnem derbiju prehiti Liverpool.

Tekmo na stadionu Etihad so sicer bolje odprli topničarji. Ti so v peti minuti izpeljali bliskovit protinapad. Ta se je začel pri vratarju Petru Čechu, ki je žogo podal do Hectorja Bellerina, slednji je našel Alexisa Sancheza, ta pa je žogo poslal za hrbtom Nicolasa Otamendija do Thea Walcotta, ki se je povsem znašel na 14-ih metrih od gola. Anglež je ustrelil tik pred naletom branilcev in zadel za 0:1.

Že v naslednjem napadu bi lahko domači izenačili, a je po izjemni podaji Kevina de Bruyneja le za las zgrešil Raheem Sterling. City je nato prevladoval v posesti žoge, a si priložnosti ni pripravljal, ob zaključku polčasa je bil celo nevarnejši Arsenal, a sta strela Walcotta in Bellerina zletela mimo gola.

Že v 47. minuti pa so domači izenačili. Po osvojenem skoku Cityja na sredini zelenice je žoga prišla do Davida Silve, ki jo je takoj poslal čez gostujočo obrambo do Leroyja Saneja, ki je nato dobil dvoboj s Čechom. Ob podaji Španca je sicer kar precej zadišalo po prepovedanem položaju.

Topničarji so ob izenačenju izgubili tla pod nogami, City pa je pritiskal še za odločilni zadetek. V 62. minuti je imel novo izjemno priložnost Sane, a je tokrat dvoboj iz oči v oči dobil vratar Arsenala. A ta je bil nemočen deset minut kasneje, ko je dolgo podajo na desni strani sprejel Sterling, dobil dvoboj z Nachom Monrealom in okroglo usnje poslal ob bližnji vratnici za 2:1. V pasivnem prepovedanem položaju je bil Silva, ki je tudi zamahnil proti žogi, a najverjetneje res ni vplival na reakcijo Čecha.

Topničarji, ti so proti Cityju imeli niz šestih ligaških tekem brez poraza, so ob koncu tekme poskušali izenačiti, a so gostitelji brez večjih težav odbili vse poizkuse Londončanov.

Premier League, 17. kolo:

Bournemouth : Southampton  1:3 (1:1)
Ake 6.; Bertrand 14., Rodriguez 48., 85.

Manchester City : Arsenal  2:1 (0:1)
Sane 47., Sterling 72.; Walcott 5.

Tottenham : Burnley  2:1 (1:1)
Alli 27., Rose 71.; Barnes 21.

Jutri:
Everton - Liverpool

Lestvica:
1. Chelsea 43
2. Manchester City 36
3. Liverpool 34 (-1)
4. Arsenal 34
5. Tottenham 33
6. Manchester United 30
7. Southampton 24
...
14. Middlesbrough 18
15. Leicester City 17
16. Burnley 17
17. Crystal Palace 15
18. Sunderland 14
19. Swansea City 12
20. Hull City 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.