Šport > Nogomet
29 ogledov

Derbi mnoge prikoval pred TV

nogomet Olimpija Saša Despot
Veliki slovenski derbi med Olimpijo in Mariborom si je ogleal vsak sedmi Slovenec.

Nogometaši Olimpije in Maribora so v soboto zvečer poskrbeli za nov izjemen nogometni večer v Ljubljani, kjer so Stožice tokrat po dveh reprezentančnih tekmah gostile še derbi Prve lige Telekom Slovenije. Kot se za derbije spodobi, pred polnim štadionom in več kot 300.000 gledalci pred televizijskimi zasloni.

Prva liga Telekom Slovenije je ponovno dokazala, da je derbi eden najbolj priljubljenih slovenskih športnih dogodkov, tej tezi v prid pa govorijo tudi podatki televizijske telemetrije. Po podatkih AGB Nielsen Media Research si je derbi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije pred malimi zasloni v ciljni skupini 4+ ogledalo 313.675 gledalcev, kar pomeni, da si je tekmo ogledalo kar 36,5 % vseh gledalcev, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki.

Odlična TV gledanost tekme slovenskega državnega prvenstva je še dodatno spodbuda tudi zato, ker so imeli gledalci v zadnjem obdobju na malih sprejemnikih možnost gledati odlične nogometne tekme, vključno s tekmama slovenske nogometne reprezentance doma proti Slovaški in Angliji. Slovenski nogomet je tako v zadnjih desetih dneh pred TV zaslone in na štadione pritegnil več kot milijon nogometnih navdušencev v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.