Šport
17 ogledov

"Derbi prihaja v pravem trenutku"

olimpija,  Maribor Saša Despot
Jutri ljubitelje nogometa v Sloveniji čaka nov derbi med zeleno-belimi in vijoličastimi. Pred mesecem dni so bili v Stožicah boljši Mariborčani, v sredo pa bo zaostala tekma 3. kola spet na terenu zmajev.

V ljubljanskem taboru so prepričani, da lahko odigrajo bolje kot na zadnji medsebojni tekmi, ko so doživeli minimalen poraz. Forma je v vzponu, imajo manj težav s poškodbami, moštvo pa je tudi bolj uigrano, zato so na novinarski konferenci v Ljubljani vsi poudarjali optimizem pred sredinim večernim obračunom.

"Seveda je razlika. Fizično bolje izgledamo, bolj smo uigrani, v tem trenutku je tekma z Mariborom po tekmi z Zavrčem odlična. Bolje zdaj kot kdaj drugič. Smo fizično bolje pripravljeni, taktično smo dobro videti na terenu in tekma bo ob pravem trenutku," pravi trener Darko Karapetrović o primerjavah obeh tekem v zadnjem mesecu.

Tudi igralci, pred novinarji sta svoja pričakovanja strnila Andraž Šporar in Nemanja Mitrović, so prepričani, da bo tekma zanimiva, njihove možnosti pa precejšnje. "Smo v izredno dobri formi. Glede na to, kako je ekipa igrala proti Zavrču, je tekma ob pravem času. Poškodbo sem že pozabil, to se pač dogaja v športu. Odločala bo dnevna forma in mislim, da bo to na naši strani," pred tekmo razmišlja najboljši strelec zeleno-belih Šporar, ki se vrača po poškodbi.

Karapetrović je zadovoljen tudi z zdravstvenim stanjem v ekipi, saj večjih težav nimajo, tako kot proti Zavrču bo imel na voljo vse igralce, nekaj manjših težav ima z gležnjem le vratar Aleksander Šeliga.

"Na tekmo bomo šli zmagat, šli bomo stoodstotno. A vemo, da se bomo morali zelo potruditi in dati svoj maksimum. Maribor je močna in kakovostna ekipa, kar dokazuje iz dneva v dan. Tekmo s Krko so morda vzeli bolj 'na easy', a to nas ne sme uspavati, mi moramo biti stoodstotni," meni Karapetrović.

"Nimamo težav s pripravo na tekmo. To bo nekaj posebnega, derbi, Maribor je najboljša ekipa v državi in ne potrebujemo dodatnih motivov. Težko je napovedovati, bomo pa jutri ob 20. uri videli, če smo pravi. Smo bolje pripravljeni kot na prvem derbiju in ta zdaj prihaja ob pravem trenutku. Kdor bo naredil manj napak, bo jutri zmagovalec," pravi Mitrović. Poudarja, da Maribor prihaja v Ljubljano nekoliko ranjen, a zaradi tega ne bo nič manj nevaren.

Tako kot na zadnjem derbiju pa se tudi tokrat vsaj v navijaškem dvoboju obeta premoč Mariborčanov, saj ljubljanski klub za zdaj še ni dosegel dogovora s svojimi organiziranimi navijači, ki so protestno izpustili tudi prejšnji obračun z vijoličastimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.