Šport
76 ogledov

Derbi pripadel Celjanom

Celje PL Veszprem Zlatorog Katarina Ponjavić
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 24. kroga 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču izgubili proti Celju Pivovarni Laško s 24:27 (9:10).

Velenjska ekipa je po sobotnem zmagoslavju na prvi četrtfinalni tekmi v evropskem pokalu EHF nad dansko zasedbo Tvis Holstebro z 28:27 na osrednji tekmi državnega prvenstva v Rdeči dvorani klonila proti državnemu in pokalnemu prvaku iz Celja, že v nedeljo pa jo v Hamletovi deželi čaka povratna tekma na mednarodnem prizorišču, kjer bo naskakovala nastop na sklepnem turnirju četverice, ki bo 16. in 17. maja v Berlinu.

Celjska ekipa si je z zmagoslavjem v Šaleški dolini dva kroga pred koncem rednega dela zagotovila najboljši izhodiščni položaj pred polfinalom končnice državnega prvenstva. V polfinalu se bo pomerila s trebanjskim Trimom, medtem ko velenjsko zasedbo čaka obračun z mariborskim Branikom.

V prvem polčasu se je v Rdeči dvorani odvijal ogorčen boj za vsako žogo, rahlo pobudo pa so imeli izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta, ki so ga zaključili z golom prednosti (10:9). Velenjčani od 20. minute niso mogli računati na pomoč poškodovanega "motorja ekipe" Staša Skubeta, ki iz preventivnih razlogov ni več stopil na igrišče. Ose v drugi polovici tekme niso bili kos Celjanom, ki so si nekajkrat priigrali pet golov prednosti, lepo zalogo v golih pa zadržali do konca dvoboja.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit David Miklavčič z osmimi, v poraženi pa Poljak Michal Szyba s sedmimi zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.