Slovenija
79 ogledov

Deset darilnih bonov za nakup čevljev

Deichmann Deichmann
Rešite nagradni kviz in se potegujte za enega od desetih bonov za nakup čevljev v trgovinah Deichmann.

Desetim bralcem, ki bodo sodelovali v nagradnem kvizu o stopalih in čevljih naših otrok, Deichmann podarja deset darilnih bonov v višini 15 evrov. 

Na oddelku otroške obutve že čakajo novi modeli priznane Deichmannove znamke Elefanten, ki so od prvih korakov in dalje uspešno spremljali več generacij otrok. Stopala naših malčkov so jim dobro poznana, zato njihovi čevlji že od modelov za plazenje in prve korake z optimalno kombinacijo oblike in visokokakovostnih materialov, skrbijo za pravo ergonomijo stopal.

Tudi dva centimetra na leto

Za izbiro najprimernejše obutve za našega malčka ali otroka, moramo dobro poznati razvoj otroških stopal. Ta rastejo hitreje od dlani, rok in nog, saj na začetku zrastejo tudi do dva centimetra na leto. Po komaj dveh letih dosežejo stopala deklic že skoraj polovico končne velikosti, pri dečkih se to zgodi pri približno dveh letih in pol. Rast stopal se upočasni šele po petem letu starosti. Do pubertete stopalo zraste do 0,9 centimetra letno, nato se rast počasi zaključi.

Razvoj pri deklicah in dečkih je do dvanajstega leta približno enak, kasneje pa začne stopalo pri fantih rasti hitreje. Dečki imajo tudi nekoliko širši srednji del stopala.

Za zdrava otroška stopala

Tkivo vezi in podporno tkivo se pri otroku razvijata optimalno, če ju tako tudi uporabljamo in primerno pospešujemo razvoj. Prav zato moramo stopalom že v fazi plazenja in učenja hoje privoščiti dobro obutev, veliko gibanja in redno hojo z bosimi nogami.

Otroke že od malega naučite na pravilno nego stopal, s pogostim umivanjem, po katerem jih dobro osušimo med prstki. Nogavice iz naravnih materialov menjamo vsak dan, obutev pa menjamo pogosteje, da se notranja podloga lahko posuši.

Pri negi stopal uporabljajte mila z nevtralnim pH, da ne poškodujete kislinskega zaščitnega plašča, pokanje kože pa preprečite s kremo. Če se pri otroku pojavijo otiščanci, žulji ali trda koža, je najpogosteje vzrok za to v premajhnih in slabo prilegajočih se čevljih.

Kako izmerimo otroško stopalo

Ker so kosti otroških stopal še mehke in se še oblikujejo, morajo otroci nositi le primerno velikost obutve. Dolžino stopal jim najlažje izmerimo tako, da jih postavimo na karton. Otrok na kartonu stoji s celo težo, da lahko s svinčnikom obrišemo obe stopali. Pri največjemu prstu dodamo še 12 milimetrov, šablono izrežem in jo vstavimo v otrokov čevelj. Tako preverimo, ali je dovolj dolg in širok. Najbolje je, če stopala izmerijo tudi v prodajalni.

 

Prijavite se in morda boste prav vi prejeli enega od desetih darilnih bonov.